Pulapromet uvodi ljetni red vožnje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na presici u povodu ljetnog reda vožnje Pulaprometovih autobusa direktor Igor Škatar pojasnio je glavne korekcije u redu vožnje te preinake polaznih i završnih stajališta nekih linija.

Tako, primjerice, vrijeme trajanja vožnje linije 1 (Šijana-Stoja) u jednom smjeru više nece biti 20, vec 25 minuta. Na liniji 2a (kolodvor-Veruda-Verudela-Vidikovac-Šijana) doci ce do promjene u redu vožnje na nacin da ce linija zapocinjati prometovanje svakoga sata u 5, 25 i 45 minuta, osim u ranojutarnjim i kasnovecernjim terminima kada autobus polazi svakih 30 minuta. Autobus linije 2a zapocinjat ce prometovanje s perona 9 na autobusnom kolodvoru.

Linija 3a (Šijana-Vidikovac-Verudela-Veruda-kolodvor) polazit ce u isto vrijeme, s polaznog stajališta kod Mercatora u Šijani. Na taj nacin, pojasnio je Škatar, sve glavne gradske linije, dakle 1, 2 i 3, krecu sa svojih stajališta u isto vrijeme - 5, 25 i 45 minuta cime se dobiva na jednostavnosti te lakšem snalaženju u javnom gradskom prijevozu.

Autobusom ce se i ove godine moci do Puntižele, i to linijom 5a koja inace vozi do Štinjana. No, pocetno stajalište ove linije više nece biti na stajalištu ispred Fine nego kod Ghetaldusa, s tim da ce linija svoje prometovanje završavati na Giardinima.

Do izmjena je došlo i u nekim prigradskim linijama - pocetno i završno stajalište linije 21 (Pula-Peroj) i 22 (Pula-Vodnjan) bit ce u centru grada (a na kao do sada na kolodvoru) i to na autobusnom stajalištu pored Fine.

Jedno od usputnih stajalište bit ce ugibalište pored autobusnog kolodvora pa ce na taj nacin putnici koji su dosad koristili te linije to moci ciniti i dalje. Uvode se i novi polasci koji povezuju Peroj i Vodnjan. Svakoga dana u 10.30 i 18 sati prometovati ce tako kružna linija Pula-Fažana-Peroj-Vodnjan-Galižana-Pula. U 10 i 18.30 sati prometovati ce linija u obrnutom smjeru.

Sve izmjene startaju od nedjelje. Informacije o novim polascima putnici mogu doznati na web stranicama Pulaprometa www.pulapromet.hr ili telefonu 501-973. Zbog izmjene voznih redova u subotu ce se poceti s uklanjanjem starih informativnih ploca na stajalištima i postavljanjem novih pa je Škatar zamolio sve korisnike za razumijevanje. (B. PETROVIC)

Ne parkirajte na stajalištima!
Obzirom da su zbog veceg broja kretanje, autobusna stajališta kod FINA-e i Ghetaldusa proširena, Škatar je upozorio sve vozace da ne parkiraju svoje automobile na spomenutim stajalištima jer ce im se, u suradnji s Pulaparkingom i prometnim redarima, prioritetno ukloniti.


Podijeli: Facebook Twiter