PULAPROMET: Učenicima bonamenat bez mjesečne potvrde

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Dobra vijest za učenike i roditelje: srednjoškolci koji koriste međumjesne autobuse Pulaprometa za okolne općine i gradove u pulskom susjedstvu ne moraju svakog mjeseca iznova donositi potvrdu za ostvarivanje prava na sufinanciranje prijevoza, nakon što su takvu potvrdu već jednom dostavili Pulaprometu početkom ovog mjeseca.

"Sukladno Odlukama i načinu financiranja troškova prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan - prosinac 2016. godine za mjesec rujan dužni su svi priložiti ovjerenu Potvrdu za ostvarivanje prava na sufinanciranje međumjesnoga javnog prijevoza, dok u narednim mjesecima tu istu Potvrdu nije potrebno dostavljati", piše u obavijesti Pulaprometa objavljenoj ovog tjedna.

Nije zabrinutost srednjoškolskih učenika/putnika s prigradskih linija, da će pri produžavanju karte morati kontinuirano dokazivati da (i dalje) uživaju pravo na sufinanciranje 75 posto karte, bila neopravdana. Naime, prvog dana rujna Pulapromet je objavio da "učenici koji ostvaruju pravo na subvencioniranu kartu moraju na blagajnu Pulaprometa (autobusni kolodvor) svaki mjesec priložiti Potvrdu za ostvarivanje prava na sufinanciranje međumjesnoga javnog prijevoza (može i stara Potvrda)".

Do promjene, objašnjava direktor Pulaprometa, u takvom načinu rada došlo je nakon dogovora s nadležnim županijskim Odjelom prema kojem je dostatno donositi potvrdu od škola samo u rujnu, a da su informacije o eventualnim promjenama o statusu učenika škole obvezne dostaviti Pulaprometu. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter