Pulapromet prijavio Fils inspekciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vozi li ili ne autoprijevoznicka tvrtka Fils svoje putnike na relaciji Pula - Medulin po propisima, htio je provjeriti pulski Pulapromet pa ga je prijavio inspekciji. Što je zakljucio inspektor cestovnog prometa upitali smo Ministarstvo prometa.

U njihovom dopisu stoji da su izvršena tri inspekcija nadzora (ne znamo kad) od kojih je u jednom utvrden prekršaj obavljanja javnog linijskog prijevoza na županijskoj liniji Pula - Medulin. Kroz dva je nadzora Fils prošao "lišo". Donijeto je rješenje o iskljucenju vozila iz prometa i rješenje o zabrani obavljanja javnog linijskog prijevoza bez dozvole.

No, od vlasnika Filsa Franka Paulišica saznajemo da se radi o starom rješenju. Inspektor je bio i jucer u nadzoru, a nepravilnosti je bilo u pocetku prometovanja. Na pitanje koje su to nepravilnosti i koje su dokumente trebali ishodovati za navedenu liniju Paulišic je odgovorio da "ne bi on tu nama sad nabrajao jer se radi o opsežnoj dokumentaciji pa neka mi sami pogledamo Zakon o cestovnom prometu".

Nacelnik Medulina Goran Buic s prijavom nije upoznat i prema njegovim rijecima autobusi normalno voze.

- Potpisali smo ugovor o linijskom prijevozu do kraja godine i Fils je bio dužan ishodovati sve potrebne dozvole, rekao je nacelnik.

Igor Škatar, direktor Pulaprometa, naveo je da su prijavili Fils cim je poceo prometovati na relaciji Pula - Medulin jer su htjeli provjeriti voze li u skladu sa zakonom, odnosno uz posjedovanje dozvole.


Podijeli: Facebook Twiter