Pulapromet i vatrogasci prekinuli štrajk

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom konferencije za novinare pulskog gradonacelnika Borisa Miletica, uz podršku predsjednika Gradskog vijeca Denisa Martincica, stigla je informacija da su u Pulaprometu prekinuli štrajk i da autobusi pocinju voziti po uobicajenom voznom redu.

Kasnije smo od Klaudija Karlovica, zapovjednika pulskog JVP-a, doznali da su i vatrogasci koji su clanovi SIK-a prekinuli štrajk, a Bulic nam je objasnio da je štrajkaški odbor procijenio da štrajk solidarnosti više nije potreban. Kazao je i da ce vatrogasci vjerojatno sudski potraživati puni iznos božicnice od 2.500 kuna umjesto ponudenih 1.250.

U svom obracanju novinarima gradonacelnik Miletic zahvalio je poduzecima Cesta, Šumarija i Vintijan što su pomogli u cišcenju Pule, kao i svima koji su iz drugih gradova došli cistiti grad. Ustvrdio je da su ispoštovali svaku stavku kolektivnog ugovora u kojem su definirana sva materijalna prava radnika.

Ponovio je da novca za božicnice nema i da su ponudili ono što su trenutno mogli. Ustvrdio je da Herculanea trenutno posluje s gubitkom, a iz dana u dan taj se gubitak povecava zbog štrajka.

"Ova ponuda na stolu je još 24 sata po sistemu uzmi ili ostavi. Ako se štrajk prekine, dobit ce poklon-bon, a ako ne prihvate, gradonacelnikova obveza za pregovore prestaje.

Ako Pula bude u smecu docekala Božic, jedini mjerodavni za odlucivanje su gradani Pule i ne libim se raspisati u suradnji s Gradskim vijecem i referendum po tom pitanju jer znam što gradani misle", rekao je Miletic.


Podijeli: Facebook Twiter