Pulapromet ce prilagoditi satnicu ucenicima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od 350 ucenika Ekonomske škole, cak 140 njih živi izvan Pule. Dio tih ucenika putnika ne stigne na autobuse prigradskih linija buduci da im nastava završava u 14 sati, dok pojedine linije s glavnog autobusnog kolodvora polaze vec u 14.20, što znaci da bi ucenici, ne uhvate li odmah po završetku nastave gradski autobus u blizini škole, do kolodvora trebali pošteno ubrzati korak pa cak i potrcati. Nisu ucenici Ekonomske škole jedini koji putuju, no od glavnog su kolodvora znatno udaljeniji od onih koji pohadaju Gimnaziju ili primjerice Školu za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu.

Ne stignu li na autobus u 14.20, ucenici moraju cekati iduci koji ide u 15.35 sati. Na ovakvu su se situaciju požalili pojedini roditelji i ucenici pa sam se 8. rujna obratila Pulaprometu. Od njih sam dobila odgovor da red vožnje može zadovoljiti potrebe svih ucenika bez obzira na vrijeme završetka nastave, kazala je ravnateljica škole Patricia Smoljan te dodala: "A kada bi se vrijeme polaska tih autobusa pomaknulo za desetak minuta, za te bi se ucenike puno napravilo".

Tako, primjerice, autobusi za Hrboke, Barban i Sutivanac, potom Orbanice-Šaine, Cere te Marcanu s kolodvora polaze u 14.20, dok onaj za Fažanu i Peroj krece u 14.25 sati. Ne stignu li ucenici na te autobuse, iduci im, ovisno o odredištu, krecu tek u radnickoj smjeni.

Suprotno odgovoru koji nam je prenijela ravnateljica direktor Pulaprometa Igor Škatar kazao je da ce vec danas prilagoditi liniju za Fažanu koja ce umjesto u 14.25 kretati u 14.30. "Nismo mogli intervenirati dok nam nisu dali signal iz škole. Radimo na tome, odmah cemo pomaknuti vrijeme polaska za Fažanu, a ono ostalih linija iduci tjedan", obecao je Škatar. Tako ce, prema njegovim rijecima, od iduceg tjedna i busovi za Marcanu, Orbanice-Šaine, Cere te Hrboke, Barban i Sutivanac polaziti u 14.30, odnosno 10 minuta kasnije.

Jedna od udaljenijih škola je i ona primijenjenih umjetnosti i dizajna, no ravnatelj Davor Kliman kaže da su ucenici te škole iz udaljenijih mjesta uglavnom smješteni u ucenickom domu pa vecih problema s autobusima nemaju, kao i zbog manjeg broja ucenika nego u Ekonomskoj školi.


Podijeli: Facebook Twiter