Pula:Ove godine rekonstrukcija Santorijeve ulice

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

U protekla tri tjedna gradonačelnik Boris Miletić usvojio je 30 akata među kojima se ponajviše ističe suglasnost Osnovne škole Giuseppina Martinuzzi nužnog za ishodovanje građevinske dozvole za izgradnju i rekonstrukciju Santorijeve ulice, od križanja s Ulicom Rižanske skupštine do križanja s Kraškom ulicom. Riječ je o projektu iz Plana održavanja komunalne infrastrukture koji se nastavlja na već odrađenu rekonstrukciju Zagrebačke ulice.

Kružni tok

Osim same prometnice izgradit će se nova ugibališta, javna rasvjeta, te oborinska odvodnja.

- Kada se krene u realizaciju projekta rekonstrukcije Santorijeve ulice ona će biti zatvorena za sav promet. Čim dobijemo potrebne suglasnosti krećemo s projektom, vjerujem da će se to dogoditi u ovoj godini. Kao što je bila Zagrebačka ulica, i Santorijeva ulica je u lošem stanju i zato će se zamijeniti kompletna infrastruktura. Na ulazu u budući parking nove bolnice izgradit će se kružni tok, otprilike oko sadašnjeg raskrižja s Barbalićevom ulicom, pojasnio je Damir Prhat, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

Manje novca za plaže

Osim toga pročelnik je govorio i o izvješćima o izvršenju Plana upravljanja pomorskim dobrom na području Pule za 2013. i 2014. godinu, gdje je razlika u prihodima čak 1,6 milijuna kuna. Naime, nakon 1,8 milijuna prihoda u 2013. godini za 474 izdanih koncesijskih odobrenja, u 2014. godini prihodovano je svega 248,8 tisuća kuna za 56 koncesijskih odobrenja.

- Smanjenje prihoda dogodilo se zbog izmjene Uredbe o izdavanju koncesijskih odobrenja donijete 31. listopada 2013. godine koja se počela primjenjivati prvog dana 2014. godine. Riječ je o ukidanju izdavanja koncesija za čartere i prijevoz putnika zbog čega je Pula ostala u prošloj godini bez 1,6 milijuna kuna. To je za nas značajan gubitak jer smo prihodovana sredstva trošili za uređenje plaža pa je na taj način uređen Mornar i dio Valkana. Smanjenjem tih prihoda neka ulaganja trebat ćemo promijeniti, odnosno prolongirati uređenja, kazao je pročelnik. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter