Pula:Otvorena nova jaslička skupina u vrtiću Izvor

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

U vrtiću Izvor na Verudi u četvrtak je otvorena nova jaslička skupina. Radi se o skupini djece koja su tek navršila godinu dana života i čijim se roditeljima izašlo u susret i omogućilo im upis tijekom pedagoške godine.

- Tijekom jedinstvenih upisa osigurala se ova nova jaslička skupina. Upisano je njih 14 i smatramo da je to velika pomoć roditeljima koji rade, a čija su djeca sada navršila godinu dana. Ovo je već četvrti put otkako otvaramo skupine tijekom pedagoške godine, rekla je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci tijekom predstavljanja skupine.

Ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević kazala je pak da svake godine ostane po jedna skupina za naknadni upis za djecu koja tek trebaju navršiti godinu dana tijekom godine.

- Dosad su se skupine otvarale na Velom Vrhu, a sada smo se odlučili za otvaranje u gradu, rekla je Kovačević i istaknula da je to vrlo dobro za roditelje koji usred godine mogu upisati dijete koje je navršilo godinu dana, a oni se mogu na miru vratiti na posao. Kaže da vjeruje da je to dobar model te da će se njihovim primjerom voditi i ostali vrtići.

Kovačević je zatim obznanila da je u Dječjem vrtiću Centar otvoreno besplatno savjetovalište za roditelje koje će svake prve srijede u mjesecu, od 17 do 18.30 sati pružati sve potrebne informacije roditeljima. U savjetovalištu će u tom terminu biti na raspolaganju i pedagog, psiholog, edukacijski rehabilitator te zdravstvena voditeljica.(N. S.)        


Podijeli: Facebook Twiter