Pula:Ophodnja će kontrolirati bacanje otpadaka na cestu


Herculanea je preksinoć započela s detaljnim čišćenjem gradskih ulica koje se obavlja u noćnim satima kako bi se izbjegle dnevne aktivnosti i gužve na javnim površinama. Pranje prometnica obavlja se velikom cisternom, te manjim strojem. Iz gradske komunalne tvrtke navode da će velika cisterna nastaviti prati gradske ulice svake noći, dok će manji stroj biti usmjeren na pješačke zone najmanje dva do tri puta tjedno.

Ukoliko se pokaže potrebitim i češće. "Ručno" pranje središta grada Tijekom ljetnih mjeseci tri puta tjedno će se i ručno prati većina ulica najužeg središta grada, pogotovo: Dobrilina, Marulićeva, Radićeva, Mletačka, Rakovčeva, Stankovićeva i Zagrebačka ulica, a jedanput tjedno Tomasinijeva, Jeretova i Arsenalska ulica.

Također, kako su iz Herculanee najavili uvođenje poslijepodnevne i večernje smjene pometača, ističu da će dva dodatna pometača u popodnevnoj i večernjoj smjeni zamijeniti košarice za otpatke u središtu grada. Odvoz tih posuda s frekventnih lokacija obavljat će se, kao i do sada, u ranim jutarnjim satima, ali i oko 19 sati.

Iz Herculanee tvrde da se, za sada, ovakav plan odvoza pokazao dostatnim u prijašnjim ljetnim sezonama. Od ostalih promjena gradska komunalna tvrtka izdvaja da će mala trokolica izlaziti dva puta ujutro i dva puta popodne u razdoblju od 17 i 21 sat.

Kontrola bacanja otpadaka Međutim, novost je da Herculanea uvodi ophodnju, točnije, kako su ga nazvali, ophodara, koji će pratiti stanje posuda kako bi se spriječilo bacanje otpadaka po cesti i uokolo mjesta koja su za to preodređena.

Iz Herculanee zaključuju da su to dodatne mjere kojima se namjerava poboljšati slika čistoće grada, a prema potrebi te će se mjere još i intenzivirati. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter