Pula:Novih tisuću grobnih mjesta do kraja 2016.


Dvije godine nakon što je pulsko Gradsko groblje prošireno na dvije parcele od ukupno 5.562 kvadrata, čime je osiguran prostor za novih 1.142 ukopa, pulsko groblje ponovno će se širiti. Kako
saznajemo od direktora Monte Gira Darka Buršića, idejno rješenje je skoro gotovo, proslijeđeno je po suglasnosti Gradu Puli te su ih i dobili tako da idućeg tjedna daju zahtjev za ishodovanjem lokacijske dozvole.

- Moramo još jednom s pravnicima u Gradu i zajedno s projektantom proći sve novosti zakona o
projektiranju i vidjeti treba li nam geodetski elaborat, usporedba katastarskog izvoda sa stvarnim stanjem i ostale stvari jer su sada nešto postrožili pa da budemo usklađeni sa svim novinama. No, vjerujem da smo na dobrom putu da to vrlo brzo riješimo, ishodujemo potrebne dozvole te bi radovi i mogli početi u ovoj 2015. godini, ustvrdio je direktor Buršić.

Ističe da je već očišćeno 5 do 6 tisuća četvornih metara zemljišta koje je ispiketirano te je geodet snimio postojeće stanje i vratio projektantu na provjeru je li situacija na terenu istovjetna s idejnim projektom. Jednom kada krenu, radovi bi mogli biti gotovi do kraja 2016. godine, a Puljani
će tako dobiti novih tisuću objekata, što grobnica za šest mjesta, jednostruke i dvostruke niše te oko 180 zemljanih parcela. Sve to bit će praćeno i odgovarajućom infrastrukturom, kamenim putovima, klupicama, kantama za smeće i ostalim.
(Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter