Pula zracno povezana s Muenchenom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posebno svecano bilo je u subotu u popodnevnim satima u Zracnoj luci Pula kada je sletio prvi avion na liniji Muenchen - Pula - Muenchen. Linija ce biti redovna u ljetnim mjesecima, trajat ce od 12. svibnja do konca rujna, a uvela ju je poznata njemacka aviokompanija Lufthansa.

Letjet ce se jednom, odnosno dvaput tjedno, u kolovozu subotom i nedjeljom, ostale mjesece subotom. Let ce trajati sat i 20 minuta. Povratna karta za Muenchen košta od 99 eura, a za, primjerice, Barcelonu 190.

Georg Lazzari, generalni direktor prodaje Lufthanse za Hrvatsku, koji je u Puli docekao prvih 60-ak putnika na novouspostavljenoj liniji (iz Pule je potom za Muenchen poletjelo 10-ak putnika), podsjetio je da Lufthansa trenutno povezuje pet hrvatskih zracnih luka s njemackim destinacijama.

- Ovaj let predstavlja dodatnu mogucnost dolaska u Pulu za posjetitelje iz cijele Europe. S druge strane, tu je i povezivanje Istarske županije direktnim letovima s jednim od najatraktivnijih turistickih i poslovnih odredišta u Njemackoj, kao i ostalim destinacijama unutar lufthansine mreže preko cvorišta Munchen. Nadamo se da cemo otvaranjem ovoga leta doprinijeti razvoju lokalnog gospodarstva, prvenstveno u turistickom sektoru, naglasio je Lazzari.

Rekao je da je njihov cilj dovesti turiste u Istru. Istaknuo je i da je ovo Lufthansina prva suradnja s pulskim aerodromom i da su, zasad, jako zadovoljni. Lazzari je ostavio otvorenu i mogucnost uvodenja dodatnih letova i linija s Pulom.

Bruno Rogovic, direktor Zracne luke Pula, ocekuje da ce promet na novoj liniji iz godine u godinu rasti.

- Svaki nam je zrakoplov dragocjen, iz bilo koje destinacije dolazi, ali posebno nam je drago kad na našem aerodromu možemo ugostiti i pružiti usluge svjetskim aviokompanijama, poput Lufthanse koja je poznata po kvaliteti usluge, raširenosti svoje mreže i sigurnosti. Sigurno ce ova linija doprinijeti razvoju turisticke ponude u Istri. Nadamo se u buducnosti otvaranju novih destinacija, posebno na njemackom podrucju, kazao je Rogovic.

Lufthansin zrakoplov ima 76 mjesta, a na pulskom aerodromu od ove linije ocekuju oko cetiri tisuce novih putnika u ljetnim mjesecima. Inace, Rogovic je rekao da je pulska zracna luka u prvih pet mjeseci imala rast prometa od 10 posto u odnosu na lani, a da ocekuju da ce do konca godine kroz nju proci 400 tisuca putnika. (B. ŽIŽOVIC; snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter