Pula: Zlostavljano dijete na sigurnom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trinaestogodišnjem djecaku koji je prošlog tjedna u pulskom Domu za odgoj djece i mladeži bio izložen višesatnom fizickom i seksualnom zlostavljanju 15-godišnjaka iz Zagreba i 13-godišnjaka iz Pule pružena je adekvatna strucna pomoc, doznajemo od Marina Fola, ravnatelja pulskog centra za socijalnu skrb.

Zasad nije iskljucena mogucnost da dijete koje je proživjelo tešku traumu bude prebaceno u zagrebacku Kliniku za djecu i mladež koja je specijalizirana za pružanje psihološke i druge pomoci zlostavljanoj djeci.

Za našeg današnjeg posjeta Domu za odgoj djece i mladeži na pulskom Monte Zaru u tijeku je bio inspekcijski nadzor Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi koji bi trebao utvrditi sve okolnosti stravicnog iživljavanja nad šticenikom Doma kao i utvrditi odgovornost zaposlenika, odnosno odgajatelja koji je kobne noci dežurao, ali o dogadaju nije ništa znao.

Do ravnateljice Doma Blaženke Butorac i inspektora Ministarstva nije se moglo doci jer su vrata koja su vodila do njih bila pod kljucem. Vecina djece još je bila u školi pa su hodnici doma bili poluprazni, ispred Doma zatekli smo nekoliko šticenika. Oni su zgroženi ovim dogadajem, a objašnjavaju ga kao želju 15-godišnjaka i 13-godišnjaka da se dokažu pred ostalima, da pokažu da su oni glavni u domu, da su frajeri.

Neslužbeno doznajemo da su i 13-godišnji nasilnik i njegova žrtva bili u tretmanu pulskog Centra za socijalnu skrb te da je zlostavljani djecak u tretmanu bio i zbog krada.(M. KOŠTA;snimio M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE

 


Podijeli: Facebook Twiter