Pula: Živi zid spriječio deložaciju u Tršćanskoj ulici

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Jučer je za 10 sati bila najavljena deložacija na adresi Tršćanska 42, gdje, prema sudskom rješenju, OTP banka pokušava osloboditi stare derutne građevine od preostalih stanara, Smajil Hamzića i supruge Izete, te Sakibe Omić.

Iz ove je građevine posljednjih nekoliko godina već iselilo pet stanara, no ovi posljednji u njoj žive od 1981. godine, a jučer su se za pomoć obratili istarskom Živom zidu, čijih se desetak članova pojavilo na ulazu zgrade. No, ubrzo je stigla vijest s pulskog suda da je deložacija odgođena.

Istragradnja, firma u kojoj je suprug Sakibe Omić radio cijeli radni vijek i zaslužio mirovinu, završila je u stečaju, a zgradu i stan u kojem živi gospođa Sakiba sada želi preuzeti banka.

- Od 1981. godine ovdje smo živjeli muž, troje djece i ja. Kažu da banka preuzima građevinu zbog naplate duga prema Istragradnji i da je namjeravaju rušiti. Slučaj traje posljednjih pet-šest godina, konstantno smo od tada u strahu da nas ne izbace na ulicu jer nemamo kuda.

Prošle sam godine malo sredila stan da bi imala kakve-takve uvjete, a od Božića su nam isključili vodu pa vidite kako je živjeti, rekla nam je Sakiba Omić, čija su djeca podstanari i nemaju joj mogućnosti osigurati smještaj.

Njezina kćerka Damira za pomoć se obratila gradonačelniku Borisu Miletiću tražeći način da joj se dodijeli jedna sobica kako ne bi završila na cesti, ali, prema odgovoru koji nam je i pokazala, gradonačelnik nije u mogućnosti dodjeljivati gradske stanove preko reda i mimo propisa, te ju je pozvao da se javi u gradski odjel pod kojim je socijalna skrb. (G.ROJNIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter