Pula: Zip lineom preko Kanjona

Uživanje u zip lineu preko Kanjona (M. ANGELINI)
Uživanje u zip lineu preko Kanjona (M. ANGELINI)

U sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna kretanja, koji se od 16. rujna do danas provodi pod sloganom „Čisti zrak – na tebi je red!“, u subotu je Puljanima, ali i brojnim turistima, ponuđen ponešto drugačiji oblik kretanja, onaj zip lineom ili takozvanom tirolskom prečnicom preko Kanjona.

- Speleološka udruga Pula odlučila se priključiti Europskom tjednu kretanja i građanima ponuditi nešto drugačije. Odazvali su se svi, i najmlađi i oni nešto stariji, a glavnom su svi bili i oduševljeni. Neki su tirolsku prečnicu preko Kanjona isprobali i prije dvije godine kada smo obilježavali Dan planeta Zemlje, ali nekima je ovo bilo prvi put i reakcije su uglavnom pozitivne, rekao  nam je Matej Mirkac, predsjednik udruge.

Preko Kanjona bile su postavljene dvije zip linije, dok je treća, namijenjena najmlađima, postavljena između dva stabla. - Svjesni smo da interes za ovakvim oblikom manifestacija postoji pa ćemo se i ubuduće nastojati uključiti u slične akcije, kad god budemo imali mogućnosti, rekao je Mirkac. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter