Pula: Zdravstveno se seli u Uljanikovu kasarnu

I zdravstveno seli s Portarate (M. MIJOŠEK)
I zdravstveno seli s Portarate (M. MIJOŠEK)

Nema niti mjesec dana kako smo pisali da se još uvijek ne spominje moguća zamjenska lokacija za djelatnike Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koji bi, nakon djelatnika mirovinskog, trebali također napustiti zgradu na Portarati.

No, ovih se dana pojavila neslužbena informacija da će se preseliti, i to vrlo skoro. Ta nam je informacija jučer i službeno potvrđena iz HZZO-a gdje su nam rekli da svoje službe zdravstvenog osiguranja u Puli već i preseljavaju iz zgrade na Trgu Portarata u poslovni centar Uljanik - bivšu Uljanikovu kasarnu na Bulevaru, točnije na adresu Besenghijeva 1, preko puta ulaza u brodogradilište.

Za svoje osiguranike i druge stranke na novoj su lokaciji, kažu, od utorka, 8. prosinca, i to u prizemlju zgrade u koju se ulazi preko velikog parkirališta, kao donedavno i u Glazbenu školu.

- Radi dostupnosti usluga HZZO-a tijekom tog prijelaznog perioda, još će tjedan dana, odnosno sve do 15. prosinca, a ako se pokaže potreba i duže, imati dežurstva na sadašnjoj lokaciji ispostave na Trgu Portarata 3, ističu u svom priopćenju.

Jučer smo stoga obišli dosadašnje šaltere na Portarati, međutim nigdje nismo uočili nikakvu obavijest. Djelatnici s kojima smo razgovarali načelno su bili upoznati s odlukom o preseljenju u druge prostore, ali nisu znali kada će biti. Stoga su u čudu pitali otkud nama informacije.

Jednako su u čudu bili i korisnici usluga koji očekivano nisu niti znali da će već od idućeg tjedna morati potegnuti do Uljanikove kasarne za te usluge. Koliko će im to biti bolje ili lošije od sadašnje lokacije, nitko za sada ne zna. Djelatnici ne znaju kakvi ih uvjeti tamo čekaju, a korisnici ne znaju hoće li to išta donijeti i njima. Možda će, kažu nam, biti lakše zbog parkiranja, ali će biti teže svim onim starijim i teže pokretnim osobama, jer je zgrada izvan ruke, a najbliže autobusne stanice nalaze se na Bulevaru. (D. PALIBRK, S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter