Pula: Zbog višestrukih provala priveden 41-godišnjak


Provedenim kriminalističkim istraživanjem, pulska je policija utvrdila sumnju  da je 41-godišnji hrvatski državljanin počinio osam kaznenih djela, i to sedam teških krađa i jednu krađu.

Muškarca se sumnjiči da je od 1. veljače do 23. lipnja, na području Premanture, Pomera, Ližnjana Šišana i Medulina provalio u šest kuća za odmor, jednu kuću i jedno spremište. Prvo je provalio u spremište u Ližnjanu, iz kojeg nije ništa otuđio.

Potom su uslijedile provale i krađa iz kuća pa je tako u svibnju ušao u vikend kuću u Ližnjanu, u kojoj je neko vrijeme i boravio, a prilikom odlaska otuđio je ribičke štapove, oštetivši time 59-godišnjeg vlasnika za više stotina kuna. U noći s 30. svibnja na 1. lipnja, preskočio je ogradni zid i provalio u dvije kuće u dvorištu u Šišanu, iz kojih nije ništa otuđio, no 45-godišnjem vlasniku je prilikom nasilnog ulaska pričinio štetu od nekoliko tisuća kuna. U Premanturi je 3. lipnja provalio u vikend kuću, iz koje nije uspio ništa otuđiti, obzirom ga je u kući zatekao vlasnik pa je 41-godišnjak pobjegao.

Nakon neuspjelog pokušaja, osumnjičeni je provalio u drugu vikend kuću u Premanturi, iz koje je otuđio alkoholna pića i cigarete, a poslužio se i perilicom, u kojoj je oprao svoje rublje. Uslijedile su još dvije provale u vikend kuće u Medulinu, iz kojih 41-godišnjak nije ništa otuđio, no prilikom provaljivanja je pričinio vlasnicima štetu od nekoliko tisuća kuna. Posljednje kazneno djelo počinio je  u noći s 22. na 23. lipnja, kada je provalio u vikend kuću u Pomeru.

Nakon što je nasilno ušao u kuću, otuđio je televizor, mikrovalnu pećnicu, multipraktik, radio CD uređaj i dalekozor, a potom je iz spremišta otuđio elektromotor za čamac, dasku za surfanje, jedra, jarbole, držače i odijela za surfanje te razne alate. Time je 54-godišnjeg slovenskog državljanina oštetio za više desetaka tisuća kuna.

Osumnjičeni je po  dovršetku kriminalističkog istraživanja, 24. lipnja u  poslijepodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.


Podijeli: Facebook Twiter