Pula: Zbog ministra primanje za prvaše u 19 h

Ministar s učenicima u pulskoj OŠ Vidikovac
Ministar s učenicima u pulskoj OŠ Vidikovac

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović došao je na primanje prvašića u pulsku Osnovnu školu Vidikovac, jednu od 29 osnovnih i srednjih škola koje su ministar osobno ili njegovi pomoćnici i predstavnici Ministarstva obišli povodom početka nove školske godine 2012./ 2013.

Ministar je početak školske godine ranije poželio učenicima i nastavnicima sedam škola od Ogulina, Ravne Gore, Rijeke i Omišlja, sve do Pule gdje je stigao u kasnim večernjim satima i gotovo pred kraj svečane priredbe za prvašiće.

- Izabrao sam ovu školu jer sam joj želio odati priznanje zbog postignuća u informatizaciji, a što se vidi po tome što je uvrštena u red pametnih e-škola. Uvođenjem e-imenika škola će postati zanimljivijom i kvalitetnijom, kazao je Jovanović koji je kao poklon donio jedno računalo. Prvašićima i njihovim nastavnicima poželio je sretan početak školske godine i uspješno školovanje.

- Znanje je moć, zato učite, a ova će generacija biti ona koja će Hrvatsku izvući iz krize, dodao je.

Ravnatelj škole Dragutin Pavlić, koji je dolazak ministra krio pred okupljenima te ga je najavio kao iznenađenje i veliku čast, kazao je da će djeci i njihovim roditeljima ostati kao lijepa uspomena.

Nakon što se ministar nakratko slikao s prvašićima, obišao je školu doslovce u trku jureći iz jedne u drugu učionicu, u pratnji ravnatelja, a za njima su išli pročelnik školstva Erik Lukšić, dožupan Vedran Grubišić i zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin.

Turneja po školama trajala je cijeli dan, a upravo je radi prilagodbe gustom rasporedu ministra koji je odlučio trošiti proračunska sredstva na službena putovanja diljem Hrvatske, prijem prvašića u ovoj pulskoj školi bio zakazan tek u 19 sati.

Škola Vidikovac u kojoj se upisalo 90 prvašića, druga je po redu u Istri po broju najmlađih đaka, a ukupno s područnom školom u Banjolama u prve razrede kreće 111 učenika. (M. JERIN; snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter