Pula: Zaživjela Art zona Kandler

Kandlerova je odsad umjetnička ulica (M. ANGELINI)
Kandlerova je odsad umjetnička ulica (M. ANGELINI)

Programom "Art zona Kandler" večeras je umjetničkim sjajem zaživjela ta pulska ulica. Ovo je bila tek premijera, a program će se pokazati i dokazati u narednim mjesecima. Budući da Puljani tijekom godine (izuzev ljetnih vreva) tu ulicu zaobilaze u širokom luku ili pak njome prolaze samo ako moraju, posebice navečer, brojni su se pulski umjetnici u suradnji s Gradom priključili stvaranju ovoga projekta, koji bi trebao rezultirati umjetničkom zonom i izvan turističke sezone.

Večeras je u Kandlerovoj bilo prilično puno ljudi, a osim galerije Motika, gdje je predstavljen izbor iz zbirke, kao i svake godine u ovo doba, mlade po stažu galerije Poola, gdje su izloženi radovi nastali u suradnji s Udrugom cerebralne paralize Istarske županije te galerije Kandler 5, ovdje je niknula i jedna nova galerija - Artsudio Gallery, i to na adresi Porta Stovagnaga - u produžetku Kandlerove.

Ova će galerija, kako nam je rekao Igor Fabris, predsjednik Udruge za promicanje stvaralaštva Art studio, predstavljati izlagačku djelatnost svojih članova, najvećim dijelom realiziranu u keramici.

- Naši su korisnici učenici osnovnih škola i Škole za odgoj i obrazovanje u programu Zajedno", djeca s roditeljima u programu "Junior +", te korisnici Centra za inkluziju, kao i oni iz Doma umirovljenika "Alfredo Štiglić", gdje održavamo radionice, kazao je Fabris. Galerija namjerava ugostiti i druge umjetnike te gostujuće izložbe i programe, a vrpcu su prerezale pulska dogradonačelnica Elena Puh Belci i najstarija polaznica keramičarske skupine Marija Čehić.

Nova art zona nije bila samo u znaku likovnosti, već i raznolike glazbe. U katedrali je gostovao vrlo dobar nizozemski Collegium Musicum orkestar, a potom je Fiorin Jazz orkestar održao koncert ispred katedrale - pravu jazz poslasticu. (Vanesa BEGIĆ; snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter