Pula: Završen 12. Susret prijateljstva

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Kuglanjem i boćanjem u Domu sportova Mate Parlov, te proglašenjem pobjednika i podjelom priznanja, danas je završen 12. Susret prijateljstva, sportsko - rekreativni i kulturni susret osoba s intelektualnim poteškoćama.

Manifestaciju je organizirala Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije - Pula u suradnji s Dnevnim centrom za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, pod pokroviteljstvom Istarske županije.

Glavni cilj susreta je psihosocijalna rehabilitacija i integracija osoba s intelektualnim teškoćama u širu društvenu zajednicu, te uspostavljanje interakcije između osoba s intelektualnim teškoćama i djece predškolske i školske dobi. Prvog dana na repertoaru je bio glazbeno-scenski program u kojem su s recitatorskim, plesnim i glazbenim točkama nastupila djeca pulskih vrtića, škola, ustanova i udruga.

Susretom je bilo obuhvaćeno više od 400 sudionika, a sudjelovali su korisnici Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, Centra za rehabilitaciju Pula, Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda – Pula, Centra za rehabilitaciju Rijeka, Doma za psihički bolesne odrasle osobe "Vila Maria" te članovi Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije - Pula, te brojni pulski, medulinski, vodnjanski ližnjanski, šišanski i marčanski učenici i predškolci. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter