Pula zavijena u sivo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Niske temperature i olujna bura zavile su grad u sivo. I to doslovno. Pula je proteklog tjedna bila prazna. Na ulicama nije bilo ni psa, osim onih koji su poput vlasnika odjenuli kaputice i cizmice te se nakratko prošetali burovitim gradom, i bili pravi i najveseliji trendseteri u gradu.



U išcekivanju snijega, prolaznici su se sakrili ispod kapa, šalova, vjetrovki dugih kaputa, a bilo je i bundi koje su vecinom nosile gospode u godinama. Puljanke su kao u nekim "gradskim uniformama" brzo hodale u pretežno crnim proštepanim jaknama i kaputima.



Cemu takav odabir? Možda jer je crno vjecno, jer je istovremeno elegantno i alternativno ili jer odgovara svim kombinacijama, pa je u ova recesijska vremena stilski i financijski prihvatljivo. Ipak, detalji cine stil. Pa ako je sve crno, neka je barem ruž crveni, kapa zanimljiva, torba velika da u nju sve stane, šubara otkacena (nitko nece znati da je bakina), šal veliki i mekani, cipele tople u kojima izgledamo lijepo i kada vrijeme nije lijepo.



No, jucer je najposjecenije mjesto u gradu za vidjeti, biti viden i popiti kavu, Flanaticka ulica i caffe bar "Milan" bio prazan. Kava se nije pila na terasi, rijetki su bili oni koji su u grad skocili i negdje se na zatvorenom ugrijali uz caj, koji se nadamo nije bio crni.

No ipak, Puljanke i neki Puljani proteklog tjedna i dalje su bili dosljedni svom stilu odijevanja kojem, unatoc niskim temperaturama, nisu mogli odoljeti naši fotoreporteri. (Lara BAGAR; Snimili Manuel ANGELINI i Neven LAZAREVIC)


Podijeli: Facebook Twiter