Pula: Zatvor za bludničenje nad kćeri prijatelja

Roditelji petogodišnje žrtve nekoliko su godina kampirali s bludnikom (Arhiva/M. MIJOŠEK)
Roditelji petogodišnje žrtve nekoliko su godina kampirali s bludnikom (Arhiva/M. MIJOŠEK)

Državljanin Nizozemske J. D. Wijbe(67) zbog bludnih radnji prema petogodišnjoj djevojčici, kćerki prijatelja s kojima je ljetos kampirao u Karigadoru kod Umaga osuđen je na jednu godinu zatvora te će nakon odsluženja kazne biti izgnan iz Hrvatske na pet godina. Osim toga, presudom sutkinje Općinskog suda u Puli Vere Glasnović Gjoni, produljen mu je pritvor u kojem se nalazi od srpnja ove godine.

Nizozemac je nad djevojčicom bludničio u dva navrata između 17. i 26. srpnja u svojoj kamp-prikolici u kampu Park Umag u Karigadoru, a nakon toga dao bi joj po pet kuna. Djevojčica se međutim povjerila ocu i majci koji su slučaj prijavili policiji, a ginekološki pregled pokazao je da nije razdjevičena. Nizozemski je državljanin odmah nakon uhićenja zadržan u istražnom zatvoru u kojemu se nalazi i sada.

Državno odvjetništvo najprije je za bludnika koji je negirao kazneno djelo tražilo zatvorsku kaznu od godinu i šest mjeseci zatvora, a kada je odlučio u cijelosti priznati krivnju, predložena mu je blaža sankcija pa je u konačnici osuđen na jednogodišnju kaznu.

Na suđenju su ispitani roditelji djevojčice koji su posvjedočili da se sa 67-godišnjakom poznaju četiri godine te da već par godina kampiraju zajedno. Kazali su da im je kćerka detaljno ispričala što se događalo u mobilnoj kućici 67-godišnjaka, a njezina je majka to snimila kamerom te snimku pokazala policiji.

Okrivljenik je priznao pred sudom da je bludničio nad djevojčicom da bi se seksualno uzbudio, ali do toga na koncu nije došlo. Roditelji djevojčice također su izjavili da u ponašanju svog prijatelja do ovoga ljeta nisu primijetili ništa neobično. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter