Pula: Zatvara se križanje Zagrebacke i Stankoviceve

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od petka navecer do nedjelje za promet ce biti zatvoreno raskrižje Zagrebacke i Stankoviceve ulice u Puli, a ponovno ce se otvoriti do ponedjeljka. Razlog je širenje radova u dijelu Zagrebacke ulice, od žute do Medicinske škole, odnosno od raskrižja s Rakovcevom ulicom do križanja s Ulicom Rižanske skupštine, gdje se prometnica kompletno rekonstruira.

- Radovi na raskrižju pocet ce u petak navecer i odradivat ce se u nocnim satima te cijele subote i u dijelu nedjelje, ne bi li prometnica do ponedjeljka bila ponovno puštena u promet. Buduci da je riva još otvorena, odlucili smo se u potpunosti zatvoriti raskrižje, kaže Damir Prhat, procelnik pulskog komunalnog odjela, ispravljajuci prvobitne najave da ce prilikom radova na raskrižju tijekom vikenda jedna traka biti otvorena za promet.

Napominje da radovi u dijelu Zagrebacke ulice napreduju bolje od ocekivanja. Lijepo vrijeme pogoduje izvodacima, a trenutno se na tri mikrolokacije u trupu prometnice postavlja nova vodovodna te iznad nje nova plinovodna mreža.

Zbog radova na tom raskrižju izmijenjena je trasa autobusa Pulaprometa na linijama za Stoju i Verudelu, i to od petka od 20.30 sati te tijekom subote i nedjelje. Linija 1 (Šijana - Stoja) prometovat ce u smjeru Stoje kao i do sada Rakovcevom ulicom, a u povratku ce koristiti Mutilsku ulicu, Cestu Prekomorskih brigada (zaobilaznica), Valtursku ulicu i potom ce svojom uobicajenom trasom voziti do autobusnog kolodvora.

Linija 2a (Autobusni kolodvor - Verudela) ce u smjeru Verudele prometovati "starom" trasom, a u povratku ce ici Dalmatinovom ulicom (tržnica), Giardinima, Istarskom ulicom i dalje u Šijanu. Autobusna stajališta u Stankovicevoj i Koparskoj ulici nece se koristiti za odvijanja ovih radova. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter