Pula: Zatvara se dio Nazorove ulice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utorak pocinje druga faza rekonstrukcije Nazorove ulice, i to na dijelu od Kranjceviceve do Marsovog polja. Stoga ce za promet biti djelomicno zatvorena, od križanja s Mažuranicevom do križanja s Ulicom Marsovo polje. Za trajanja radova tim ce dijelom ulice pristup biti omogucen samo stanarima.

Promet ce biti reguliran na nacin da Kranjceviceva privremeno postaje dvosmjerna od križanja s Marulicevom do križanja s Nazorovom. U ulicama Mate Balote i Rovinjskoj privremeno se zabranjuje parkiranje vozila te i one postaju dvosmjerne.

Pristup parkiralištu za stanare Rovinjske ulice riješit ce se privremenim uklanjanjem rubnjaka, odnosno zidica, koji ce po dovršetku radova biti vracen u prvobitno stanje. Pristup parkiralištu kod Doma brace Ribar bit ce omogucen iz Rovinjske.

Križanje Nazorove ulice i Marsovog polja bit ce zatvoreno za sav promet, a komunikacija ce biti omogucena samo iz Ulice Marsovo polje prema Mutilskoj. Makadamski putovi kojima se pristupa objektima s lijeve strane ulice prema šumici bit ce dodatno nasuti i poravnati da bi se omogucilo sigurno privremeno odvijanje prometa.

Privremena regulacija prometa bit ce na snazi do 28. veljace 2011. godine. Iz Grada Pule upozoravaju sudionike u prometu da obrate pozornost na privremenu prometnu signalizaciju, kako okomitu tako i vodoravnu. Prolazak pješaka preko gradilišta bit ce omogucen pokretnim mostovima, dok ce na križanjima s cestovnim pravcima biti postavljene celicne ploce.

Zbog radova u Nazorovoj ulici Pulapromet od utorka uvodi promjene na trasi prometovanja autobusa na linijama 2a (Verudela - autobusni kolodvor), 8 (autobusni kolodvor - Valdebek - autobusni kolodvor), 27 (Vinkuran - autobusni kolodvor) i 28 (Premantura - autobusni kolodvor).

Tako ce linije 2a, 27 i 28 u povratku iz Volticeve ulice skretati desno u Rizzijevu, umjesto lijevo kao dosad, te voziti do zaobilaznice, pa potom Ulicom Marsovo polje, pored stadiona, do Trga Republike i nastaviti uobicajenom trasom. Linija 8 prometovat ce uobicajeno do Valdebeka, osim autobusa koji polaze u 7.10 sati, a koji se vraca Ulicom Marsovo polje, te u 12.30, 13.30 i 14.30 sati, koji prometuju preko Vidikovca. (S. ZRINIC TERLEVIC)

Kazne u Cankarovoj, Mutilskoj, Gajevoj i Eminovoj
Komunalna služba prometnih redara - nakon što je tijekom listopada upozoravala nesavjesne vozace na prekršaje nepropisnog parkiranja i zaustavljanja - u ponedjeljak pocinje kažnjavati takve prekršaje u Cankarovoj, Mutilskoj, Gajevoj i Eminovoj ulici. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter