Pula: Zatrpavaju se kaverne u Rovinjskoj ulici

Ogromne kaverne u Rovinjskoj ulici zatrpavaju se kamenjem
Ogromne kaverne u Rovinjskoj ulici zatrpavaju se kamenjem

Ovih dana na gradilištu Rovinjske ulice, gdje je u tijeku sanacija i rekonstrukcija prometnice, vidljivi su otvori i ulazi u velike podzemne kaverne. Tijekom njihovog zatrpavanja kamioni s materijalom i bageri koji tim materijalom pune kaverne doslovno stanu u te rupetine.

Upravo su te kaverne, koje su se otvorile tijekom radova, bile razlog zbog kojeg je ova prometnica bila izvan funkcije posljednjih 28 godina. Velike jame nastale su, zapravo, eksploatacijom kvarcnog pijeska za potrebe ondašnje tvornice stakla. Prema najavama, idućih dana trebale bi se ispuniti da više ne bi predstavljale opasnost od urušavanja, a ujedno će to omogućiti i nastavak radova.

- Te su kaverne očekivane za ovo područje. Zna se da su bile ispod i da je zbog njih prije 30-ak godina i došlo do urušavanja, a prometnica je bila toliko godina izvan funkcije. Upravo se zbog toga svih ovih silnih godina nitko nije prihvatio sanacije i rekonstrukcije tog dijela Rovinjske ulice i vjerujem da će sada, nakon što su odrađene brojne analize prije samog početka radova, biti riješene na kvalitetan način, rekao nam je pročelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat.

Pročelnik pritom ističe da je najmanje važan rok - prvobitno najavljen za rujan - završetka rekonstrukcije Rovinjske ulice jer je riječ o specifičnom, trusnom području, gdje je najvažnije izvesti kvalitetne radove koji će jamčiti sigurnost nakon što se dijelu Rovinjske vrati funkcionalnost. (G. ROJNIĆ, snimio M. MIJOŠEK)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter