Pula: Zaplivali u tek rodenoj godini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tradicionalnim kupanjem u moru, danas je dvadesetak Puljana tocno u podne proslavilo ulazak u Novu godinu. Rijec je o dugogodišnjoj tradiciji obzirom da se pulski kupaci okupljaju vec gotovo dva desetljeca prvoga dana nove godine na tradicionalnom kupanju, kako bi zaplivali na poznatome pulskom kupalištu na Mornaru.

Kupaci su u hladnome moru, temperature oko desetak stupnjeva, plivali zajedno nekoliko minuta te pjenušcem nazdravili i ujedno cestitali rodendan jednoj od najstarijih kupacica, 81.godišnjoj Almi Šešliji, koja je i pokrenula ovo tradicionalno pulsko novogodišnje kupanje.



Ustvrdivši kako se vec više od dvadeset godina svakodnevno kupa u moru, rodendanska i novogodišnja želja uvijek joj je ista - samo neka je zdravlja. "Vjerujem da je cjelogodišnje kupanje pridonijelo mojoj dugovjecnosti, a upravo sam s kupanjem pocela zbog ugrožena zdravlja" - kazala je novinarima Alma Šešlija.

Najstariji kupac bio je 87. godišnji Žika Radenkovic koji se takoder vec više od dvadesetak godina svakodnevno, i to nocu, kupa u moru.


Podijeli: Facebook Twiter