Pula: Zaplijenjeno 4,7 kila marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Višemjesecna akcija koju su provodili inspektori iz Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave istarske okoncana je uhicenjem trojice muškaraca, 48-godišnjaka iz Pule i njegovog 22-godišnjeg sina, te 39-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine. U akciji je zaplijenjeno 4,7 kilograma marihuane.

U srijedu u vecernjim satima, oko 21.30 sati na benzinskoj postaji Petrol na Vodnjanskoj cesti uhiceni su 48-godišnjak i 39-godišnjak, a 22-godišnjak je pak lišen slobode nešto kasnije. Kako smo neslužbeno saznali mladic je uhicen u Puli.
Na temelju naloga kojeg je izdao sudac istrage Županijskog suda u Puli dan nakon uhicenja trojke pretraženi su automobil i stan u Štiglicevoj ulici kojeg koristi 48-godišnjak. U automobilu Volkswagen Vento pulskih registracijskih oznaka pronaden je pištolj s cetiri komada pripadajuceg streljiva, kojeg je Puljanin ilegalno posjedovao.

Automobil Volkswagen Golf bosanskohercegovackih registracijskih oznaka kojim se 39-godišnjak iz BiH dovezao u Istru iz zaplijenjen je odmah na benzinskoj postaji gdje je muškarac uhicen, te je odvezen u garažu PU istarske u Pulu gdje je pomno pretražen. Policajci su u vratima i blatobranima pronašli sedam PVC paketa u kojima je bilo ukupno 4.700 grama marihuane, koja ce biti poslana na vještacenje u MUP-ov Centar za forenzicna ispitivanja, istraživanja i vještacenja ''Ivan Vucetic'' u Zagrebu.

Osim pištolja i droge, od uhicenih muškaraca oduzeti su i mobilni telefoni te nekoliko tisuca kuna u domacoj i stranoj valuti.
Procjenjuje se daje ukupna vrijednost zaplijenjene droge oko 85 tisuca kuna. Ulicnom preprodajom njena vrijednost bila bi i nekoliko puta veca.

Prema neslužbenim informacijama 48-godišnji je Puljanin policiji poznat po nasilnickom ponašanju, a njegov 22-godišnji sin pak po zloporabi droge. Pretpostavlja se da je dvojac drogu narucio iz BiH da bi je prodavao na pulskim ulicama.
Tridesetdevetogodišnji državljanin BiH nije trajno boravio u Hrvatskoj pa je za pretpostaviti da je u srijedu u Pulu došao samo zbog predaje droge. Za koji je iznos dogovorena kupnja nije poznato.

Sva trojica u cetvrtak su u vecernjim satima privedena u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. (M. VUKŠIC/S. PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter