Pula zajedno će bolje osluškivati želje građana

Pula zajedno: Denis Buršić, Laura Valković, Vlado Šegon, Danijel Ferić i Frane Milat (M. MIJOŠEK)
Pula zajedno: Denis Buršić, Laura Valković, Vlado Šegon, Danijel Ferić i Frane Milat (M. MIJOŠEK)

Koalicija "Pula zajedno", koju čine SDP, HSU, SDSS, OraH i Istarski demokrati, predstavila je jučer nositelje lista za četiri mjesna odbora za skorašnje izbore za vijeća pulskih mjesnih odbora. Demokrat Frane Milat iz Starog Grada, ORaH-ovac Vlado Šegon s Nove Verude, te SDP-ovci Laura Valkovića sa Stoje i Denis Buršić sa Sv. Polikarp-Sisplaca, nositelji su liste "Pula zajedno" na izborima koji će se održati 31. siječnja.

Prioriteti MO-a

U uvodu je predsjednik gradskog SDP-a Danijel Ferić ponovio da trenutno mjesni odbori nemaju mjesto koje bi trebali imati te su tek mrtvo slovo na papiru, ponovivši da Sv. Polikarp-Sisplac broji više od 7,5 tisuća stanovnika, a ima budžet od tek 20 tisuća kuna.

- O problemima u radu mjesnih odbora moglo bi se puno govoriti jer oni trenutno ne znače ništa i to definitivno treba promijeniti. Gradska uprava ignorira svaku komunikaciju s mjesnim odborima čime je onemogućen njihov rad. Na mjesne odbore troši se manje od jednog posto gradskog proračuna, a u isto vrijeme za sebe traže duplo više od države. Dat ću primjer Nove Verude gdje na su Vodotornju postavljene 42 teleoperatorske antene što je dovelo do povećanja bolesti i smrtnosti stanovništva. Tražili smo od Grada reakciju, ali nije se dogodilo ništa jer gradska uprava ne želi znati ništa o problemima, rekao je u obraćanju Vlado Šegon, aktualni predsjednik MO Nova Veruda.

Za Lauru Valković na Stoji je prioritet revitalizirat gradska kupališta, i Stoju i Valkane, koja su zapuštena, dok je Denis Buršić naglasio da će se zalagati za izgradnju dječjeg vrtića na Sisplacu za koji je već izdana građevinska dozvola.

Izgradnja vrtića

- I dalje ćemo insistirati da se pokrene projekt izgradnje vrtića na području našeg mjesnog odbora. Jednako tako, tražit ćemo obnovu stepenica kod Mornaričke crkve koje su zapuštene u smeću, a obnovu bi dijelom mogla financirati i crkva. Također, tražit ćemo poboljšanje raznih prometnih rješenja na području Sv. Polikarp-Sisplaca, poput izmještanja autobusne stanice kod pekare kod Mornaričke crkve i jednosmjerni promet i mnogim ulicama na našem području, poručio je Buršić.

Frane Milat, pak, puno je više govorio o IDS-u i predsjedniku pulske podružnice Valteru Boljunčiću, citirajući njegove izjave, istaknuvši da je vrijeme da IDS prestane toliko voljeti Pulu i građane jer su obećanja kroz 20 godina nerealizirana, te da jedna pravila o decentralizaciji vrijede za Zagreb, a druga za Pulu. Naglasio je da IDS vlada Pulom umjesto da njome upravlja te pozvao građane da izađu na izbore i glasaju za koaliciju "Pula zajedno" koja će bolje osluškivati želje građana za kvalitetniji život. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter