Pula: Zajednička fešta maturanata uz Night Express

Detalj s prošlogodišnje norijade (Arhiva)
Detalj s prošlogodišnje norijade (Arhiva)

U petak, 17. svibnja, u 11.30 sati za pulske je maturante organizirano veliko okupljanje i koncert Night Express Benda na gimnazijskom igralištu. Tim je povodom danas u Komunalnoj palači održana konferencija za novinara na kojoj je gradonačelnik Boris Miletić naveo da mu je drago što je inicijativa za ovakvom vrstom organiziranog druženja došla upravo od samih maturanata.

Kako je pojasnila profesorica Tamara Černeka, zadužena za organizaciju, odnosno koordinaciju između učenika, Grada i izvođača, inicijativa da se svi maturanti okupe na jednom mjestu došla je od maturanata Uga Koranija iz Gimnazije i maturanta Tehničke škole Tonija Modrušana, koji su na ideju okupljanja svih maturanata i dostojanstvenijeg načina proslave kraja srednjoškolskog obrazovanja došli nakon jednog izlaska.

- Ta se ideja zapravo provlači već godinama, jer većina maturanata nije bila zadovoljna dosadašnjim načinima obilježavanja kraja školske godine. Mi smo samo krenuli u njenu realizaciju - najprije smo je izložili našim razrednicima, profesorima i ravnateljima, od kojih smo dobili punu podršku, a zatim okupili učenike putem društvenih mreža.

Usto, uključio se i Grad, na čemu smo zahvalni, te je prihvatio financirati koncert, dok će nam market Grga donirati vodu, rekao je Ugo.

Njegov kolega Toni pozvao je sve maturante da se tog dana okupe i na dostojanstven način proslave završetak nastave.

- Učenicima želimo pružiti lijepu, kvalitetnu proslavu u povodu završetka školovanja, kazala je Černeka te dodala da djecu i njihove ideje treba poslušati, kanalizirati ih, dati im podršku u realizaciji i tada problema neće biti.

Na kraju je Miletić, kao gradonačelnik, pozvao sve maturante da se okane bacanja brašna i nestašluka u gradu te dođu proslaviti završetak svog školovanja odgovorno i dostojanstveno, da bi ovakve proslave u budućnosti postale tradicionalne.

- Ako netko taj dan doista ima potrebu kupiti kilogram brašna, ja ga kao gradonačelnik molim da to brašno odnese u neku od brojnih humanitarnih organizacija jer ima toliko ljudi koji teško žive, i to će brašno znati iskoristiti na puno bolji način nego da ga se baca po gradu, zaključio je.

Za sve maturante Jole u Lighthouseu

U organizaciju proslave srednjoškolskog obrazovanja uključio se i Lighthouse Music club. Kako je kazala Irina Basara, projekt-menadžer kluba, LMC pod pokroviteljstvom Istarske županije i gradova Pule, Vodnjana, Rovinja i Poreča prvi put organizira koncert učenicima u čast pod nazivom Maturalac party.

- U petak, 24. svibnja, na istoimenom partiju nastupit će Jole, koncert će biti otvoren za javnost (ulaznica će koštati 70 kuna), dok će svi maturanti prijavom na mail adresu [email protected] imati pravo na besplatan ulaz. Za sve će ravnatelje, profesore i djelatnike srednjih škola biti organizirana VIP zona, rekla je Basara.

Za sve maturante iz Pule i Rovinja do kluba će biti organiziran besplatan prijevoz. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter