Pula: Zahtjevi za legalizaciju i u nedjelju

Ilustracija (N. L.)
Ilustracija (N. L.)

U nedjelju, 30. lipnja, u ponoć istječe rok za prijavu legalizacije bespravno izgrađenih građevina, a u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja naglašavaju da produžetka roka neće biti.

"Zaista, 30. lipnja je zadnji rok. Građani, predajte zahtjeve i uđite u postupak legalizacije", poziva ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš. Prema informacijama sa službenih internetskih stranica nekih većih hrvatskih gradova, nadležni uredi koji primaju zahtjeve za legalizaciju radit će i tijekom vikenda. 

Pula: Legalizacija do nedjelje u ponoć

Pulska Gradska pisarnica će raditi u subotu u vremenu od 8 do 14 sati i u nedjelju u vremenu od 8 do 12 sati. Građane se podsjeća i da će se uvažiti svi zahtjevi koji stignu preporučenom poštom u roku, a budući da Grad Pula provodi projekt e-Poslovanje, zahtjeve građani mogu poslati i na mail pisarnice: [email protected] do krajnjeg roka, odnosno ponoći u nedjelju.

U Ministarstvu ne raspolažu s podacima o broju zahtjeva za legalizacijom jer te podatke imaju upravna tijela gradova i županija, ali znaju da je interes golem. Značajan priljev zahtjeva očekuju zadnjih dana, u skladu s hrvatskim običajem rješavanja stvari u zadnji čas. U Ministarstvu kažu da se zahtjevi mogu predati i bez državnih biljega, kojih je na nekim mjestima ponestalo, a mogu se poslati i poštom s tim da su upućeni prije isteka roka.

Građani do 30. lipnja imaju priliku prijaviti legalizaciju bespravnih građevina za koje nije izdano rješenje o uklanjanju građevinske inspekcije, izgrađenih prije 21. lipnja 2011. godine, koje se vide na digitalnoj ortofoto karti Državne geodetske uprave koja je snimljena iz zraka toga datuma. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter