Pula: Zagrebacka ulica zatvara se do ljeta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osim zatvaranja rive zbog izgradnje obalnog kolektora, Puljane u veljaci ocekuje zatvaranje još jedne važne prometnice - Zagrebacke ulice - i to od žute škole, odnosno križanja s Rakovcevom do križanja s Ulicom Rižanske bune (Medicinska škola), otprilike 300 metara.

Taj dio Zagrebacke bit ce zatvoren za promet radi kompletne rekonstrukcije, kako prometnice tako i svih komunalnih instalacija. Prvenstveno se to odnosi na izgradnju nove vodovodne mreže, fekalne kanalizacije i oborinskog sustava te rekonstrukciju derutne prometnice koja je u ocajnom stanju. Usto ce se na dionici izvesti plinofikacija, koja je vec pocetkom godine zapoceta na dijelu Zagrebacke te u Santorijevoj nadomak obilaznice.

S obzirom na ocekivano opterecenje prometa zatvaranjem rive, nemogucnost prometovanja Zagrebackom unijet ce dodatni kaos u pulski promet.

- Itekako nam je jasan znacaj Zagrebacke ulice i poveznice Rakovceva - Maruliceva i Nazorova - Stankoviceva, koja je postala najznacajniji prometni pravac u Puli. Prilikom rekonstrukcije Zagrebacke ulice nece se zatvarati raskrižja ove prometnice s Rakovcevom i Stankovicem, i to uopce nije bilo upitno.

Ti radovi mogu se izvoditi iskljucivo u nocnim satima i vec je definirano da i tada jedna traka prometnice bude otvorena za promet, najavljuje Damir Prhat, procelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, te istice da su radovi u Zagrebackoj neophodni te se poklapaju sa zatvaranjem rive jer se više ne može odgadati sanacija izuzetno derutne prometnice i komunalnih instalacija u njenom trupu.

Vrijednost radova znat ce se nakon okoncanog natjecaja za izvodaca radova na koji su se prijavila cetiri ponuditelja. No, prema prognozama gradske uprave, radovi bi sigurno trebali biti okoncani do pocetka ljetne sezone. (G. ROJNIC)

Plinofikacija ovisi o radovima na rivi

Prema rijecima direktora Plinare Deana Kocijancica, upravo se dovršava plinofikacija Verude, gdje je vec gotovo 60 posto od planiranih devet kilometara mreže. Takoder, plinoficira se i Šišansko naselje, gdje je takoder gotovo 70 posto mreže. Cim se ta dva naselja zgotove, Plinara ce strojeve i radnike premjestiti na Gregovicu, i to na dio koji zatvaraju Zagrebacka i Mutilska ulica.

- Planirali smo ici i na Puntu, ali zbog izgradnje rive taj nam je plan za sada odgoden, ali cemo se zato prebaciti bliže Areni, od Zagrebacke do Istarske ulice. Radit cemo po dijelovima sve dok budu trajali radovi na rivi. Takoder, u cetvrtoj fazi prebacit cemo se i na Radicevu ulicu, što znaci da cemo obuhvatiti Marulicevu i Negrijevu, ali cemo se i tu morati usuglasiti s radovima na rivi, sve kako bi promet bio maksimalno prohodan, rekao je Kocijancic te najavio i pocetak radova na Monte Zaru. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter