Pula: Za vikend Kandlerova u cijelosti prohodna

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Gradonačelnik Pule Boris Miletić, u pratnji suradnika i direktora Plinare Deana Kocijančića i Vodovoda Deana Starčića, obišao je završne radove plinofikacije u Kandlerovoj ulici i Ulici Castropola, te izgradnje vodovodne mreže u Carrarinoj ulici, odnosno izgradnje stajališta i punionice za električne bicikle na Giardinima.

Obilazak je gradonačelnik započeo Kandlerovom ulicom gdje je gotova plinofikacije i u tijeku je vraćanje starih kamenih ploča. Doduše, i prije obilaska pojedini ugostitelji "u bradu" su negodovali direktoru Plinare, a slično se ponovilo i prilikom obilaska gradonačelnika.

Ipak, kako su obznanili iz Plinare, do subote bi Kandlerova ulica trebala biti u cijelosti prohodna, iako bi se doduše trebala isprati nakon radova kako bi, barem vratila prijašnji izgled. Na križanju Kandlerove i Carrarine, odnosno Amfiteatarske ulice s Ulicama Sv. Ivana i Dubrovačke bratovštine, izvode se radovi na vodovodnoj mreži, koja je, pak, okončana u Carrarinoj ulici.

- Sa zadovoljstvom mogu konstatirati da brojimo zadnje dane izgradnje infrastrukture u centru grada. Pri kraju je plinofikacija, ogroman projekt koji je omogućio da zamijenimo više od sto godina staru plinovodnu mrežu Pule i okrenemo novu stranicu. Kao što je bilo planirano radovi završavaju početkom lipnja, a isto tako pri kraju su i druge komunalne tvrtke, poput Vodovoda u Carrarinoj ulici. Odlučili smo se da se, kada se već kopa, zamijene sve podzemne instalacije kako se renovirane prometnice više ne bi prekopavale.

Još se jednom zahvaljujem građanima na razumijevanju i strpljenju, rekao je gradonačelnik Boris Miletić. Obilazak je gradonačelnik nastavio do Giardina gdje je u tijeku izrada stajališta i punioce električnih bicikala, što će biti još jedna ekološka ponuda u gradu.

- Nakon što smo otvorili punionicu za električna vozila na Karolini ovo je još jedan korak ka osvješćivanju za što manjim zagađenjem i smanjenjem emisija štetnih plinova. Ljetna sezona je počela, ali veliki i kompleksni radovi su pri kraju i kako smo posljednjih godina dosta izveli velikih projekata u centru grada sada je tome kraj, kazao je gradonačelnik. S obzirom na ljetnu sezonu građevinari se miču iz centra grada, no, to ipak ne znači da se radovi tijekom najtoplijih mjeseci neće izvoditi u Puli. Prije svega rekonstrukcija Santoriove ulice zbog novog parkirališta nove Opće bolnice, ali i na samom ulazu u grad.

- Predstoji izgradnja velike retenzije u kružnom toku na ulazu u grad u Šijani koju će izvesti Hrvatske vode kako bi se smanjila plavljenja tog dijela grada. Javni natječaj za odabir izvođača je u tijeku i čim se okonča radovi bi trebali započeti. Nadam se da će glavnina radova biti izvedena prije jeseni kada počinju prve značajnije oborine. Također, zbog potreba nove Opće bolnice moramo rekonstruirati Santoriovu ulicu što će se izvesti tijekom ljetnih mjeseci. No, važno je da smo u centru grada gotovi s radovima, zaključio je Miletić. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter