Pula: Za stipendiranje studenata 900.000 kn

Stipendija se isplaćuje mjesečno, od siječnja do rujna (Arhiva)
Stipendija se isplaćuje mjesečno, od siječnja do rujna (Arhiva)

Natječaj za dodjelu stipendija Grada Pule bit će objavljen do kraja listopada, a u proračunu za 2014. godinu za stipendiranje studenata osigurano je 900 tisuća kuna. Uvjeti za dobivanje stipendije su prebivalište u Puli i prosjek ocjena, i to za studente prve godine studija najmanje 4,5 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi i najmanje 4 za svaku godinu, ako je upisan na studij za zvanje koje je određeno kao deficitarno.

Za studente druge i treće godine nužan je prosjek od najmanje 4 na prethodnoj akademskoj godini i najmanje 3,5 na prethodnoj akademskoj godini studija za zvanje koje je određeno kao deficitarno. Za studente na diplomskom studiju potreban je prosjek od najmanje 4 na prethodnoj godini studija, odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija, i najmanje 3,5 na prethodnoj godini za zvanje koje je određeno kao deficitarno. O tome koja su zvanja određena kao deficitarna iz Grada odgovaraju da će to biti definirano u natječaju, prema uputama pulskog područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Izmjenama i dopunama Pravilnika za dodjelu gradskih stipendija ove godine pravo na stipendiju može se ostvariti za akademsku godinu koju redovan student upisuje prvi put, dok, prema novim pravilima, korisniku stipendije koji dostavi pisanu izjavu o raskidu ugovora to pravo prestaje prvog dana sljedećeg mjeseca od dana dostave izjave. (B. PETROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter