Pula: Za rekonstrukciju škola 2,3 milijuna kuna

Rekonstrukcija školske kuhinje u OŠ Kaštanjer jedna je od značajnijih najavljenih investicija (M. ANGELINI)
Rekonstrukcija školske kuhinje u OŠ Kaštanjer jedna je od značajnijih najavljenih investicija (M. ANGELINI)

Grad Pula kroz svoj Upravni odjel za društvene djelatnosti nastavlja i u 2016. godini ulagati značajna sredstva u rekonstrukciju i održavanje osnovnih škola kojima upravlja te nabavu opreme za poboljšanje uvjeta učenja i rada.

- Za kapitalne projekte i investicijsko održavanje Grad je u ovogodišnjem proračunu osigurao ukupno 2,3 milijuna kuna, doznajemo od pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvire Krizmanić Marjanović, koja napominje da će planirana ulaganja dodatno pridonijeti podizanju standarda i kvalitete školskih objekata.

Radovi u ljetnim mjesecima

Kako nam pojašnjavaju iz gradske uprave, rekonstrukcija školskih kuhinja osnovnih škola Centar i Kaštanjer jedna od značajnijih najavljenih investicija. U tijeku je izrada projekata koji predviđaju ugradnju novih instalacija i opremanje suvremenim uređajima i opremom u skladu sa HACCP sustavu. Istovremeno je u izradi projekt za sanaciju oborinske odvodnje dvorišta i južnog zida zgrade OŠ Vidikovac. Već su zgotovljeni projekti za rekonstrukciju ulaza u OŠ Kaštanjer i prolaza u unutarnjem dvorištu OŠ Vidikovac.

Nadalje, u OŠ Tone Peruško u ovoj je godini predviđena rekonstrukcija elektroinstalacija i prolaza na prvom katu, sanacija oborinske odvodnje dvorišta i južnog zida školske zgrade. Za istu je školu trenutno u izradi izvedbeni projekt za izgradnju sportske dvorane. Projekt za ograđivanje okoliša OŠ Stoja je spreman. U planu je i zamjena stolarije u Školi za odgoj i obrazovanje Pula. Ista će ustanova u sklopu nastavka sustavne informatizacije i modernizacije nastave po školama dobiti e-dnevnike i nova tablet računala, jednako kao i OŠ Monte Zaro.

Točni iznosi potrebni za ostvarenje pojedinih zahvata i redoslijed njihovog izvođenja bit će poznati nakon kompletiranja projekata i postupaka javne nabave. Ostvarenje najvećeg dijela najavljenih investicija predviđeno je tijekom ljetnih mjeseci, nakon završetka nastave.

Osigurano 39 pomoćnika u nastavi

- Uz rekonstrukciju, održavanje i nabavu opreme za škole, Grad Pula subvencionira i druge programe koji osiguravaju zadovoljavajući nivo kvalitete rada i obrazovanja. Tako s 5,8 milijuna kuna sufinancira program produženog boravka koji se provodi u svim pulskih školama, subvencionira školske marende, a za ovu je školsku godinu osigurao 39 pomoćnika u nastavi, za što je izdvojeno 715 tisuća kuna, istaknula je Krizmanić Marjanović. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter