Pula: Za razvoj lokalne zajednice 240 tisuća kuna

Romina Ružić iz Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva
Romina Ružić iz Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisala je 19. kolovoza natječaj "Društveni kapital zajednice" namijenjen financiranju projekata udruga koje osmišljenim volonterskim radom doprinose razvoju lokalne zajednice, tzv. društvenog kapitala te aktivnog građanstva, ali i omogućuju međusektorsku suradnju.

Osim udruga, od ove godine mogu se natjecati i lokalne akcijske grupe, koje mogu biti sastavljene od udruga, tijela lokalnih vlasti, ali i ostalih organizacija.

Za područje Istarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije na raspolaganju je ukupno 240 tisuća kuna, dok pojedinoj udruzi može biti odobreno od 25 do 40 tisuća. Odobrit će se dvije potpore po županiji, odnosno ukupno šest potpora, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare glasnogovornica Zaklade Romina Ružić.

Natječaj je otvoren do 19. rujna ove godine, a mogu se prijaviti udruge koje aktivno djeluju najmanje godinu dana, počevši od dana registracije do dana raspisivanja natječaja. Prijavljeni projekt mora trajati 12 mjeseci, s početkom provedbe od 1. siječnja 2014.

Natječajna dokumentacija može se preuzeti na web-stranici civilnodrustvo-istra.hr. Ružić je rekla da Zaklada na početku svake godine objavljuje kalendar natječaja koji se raspisuju u određenoj godini pa se u udrugama mogu na vrijeme pripremiti.

Riječ je o drugom takvom natječaju: na lanjskom su po 40 tisuća kuna dobili Labin Art Express za projekt "Građanski forum TE Plomin" te Centar za zdravo odrastanje Idem i ja, i to za projekt "Zajednica koja brine". (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter