Pula: Za preostalih 5 stanova POS-a 34 kandidata

Još je pet neprodanih stanova POS-au Puli (M. A.)
Još je pet neprodanih stanova POS-au Puli (M. A.)

U četvrtak je povjerenstvo za provedbu programa društveno poticane stanogradnje objavilo prijedlog liste prvenstva za kupnju stanova POS-a u Šijani koji nisu prodani. Radi se o pet stanova za koje se natječe čak 34 kandidata. Najviše šanse za kupnju stana po cijeni od 872,69 eura po kvadratu ima prvih pet na listi: Serđo Tanković, Sandra Pačić, Vlatko Anočić, Branislav Subotić te Franko Ivašić jer imaju najveći ukupni zbroj bodova prema utvrđenim kriterijima (broj članova obitelji, trajanje prebivanja, stambeni status, djeca na školovanju te stručna sprema). Rok za prigovor, koji se podnosi gradonačelniku, je osam dana, a nakon isteka objavit će se konačni prijedlog liste.

Javni poziv za kupnju neprodanih POS stanova objavljen je koncem studenog. Tada ih je bilo osam, no za tri stana u tijeku je bilo potpisivanje predugovora s prethodne liste prvenstva. Ostalo ih je tako pet.

Useljenje prvih stanara u POS stanove u Šijani, podsjetimo, dogodilo se pred Božić kada je ključeve novih stanova vlasnicima podijelila ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter