Pula: Za pekaru kod tržnice najamnina 40 tisuća kuna

Pekara Vilson na tržnici (B. PETROVIĆ)
Pekara Vilson na tržnici (B. PETROVIĆ)

Grad Pula sklopio je ugovore o zakupu gradskih poslovnih prostora s devet zakupaca nakon što je na javnom natječaju bilo ponuđeno 17 gradskih prostora. Od devet zakupa u gradski proračun mjesečno bi se trebalo sliti gotovo 70 tisuća kuna, odnosno godišnje gotovo 840 tisuća kuna, a polovica iznosa otpada na samo jednog zakupca.

Rekorder zakupa ovog natječaja je Kristaj Lajde, inače vlasnik pekarsko trgovačkog obrta Vilson, zastupan po Kristaj Vilsonu, koji je u konkurenciji trgovačkog društva Mlinar i pazinskog trgovačkog društva Reginex, izlicitirao cijenu od 40 tisuća kuna za poslovni prostor površine 203 četvorna metra u Dalmatinovoj 1.

Riječ je o prostoru kojeg stariji Puležani znaju kao prostor bivše Beogradske mesnice, tik uz tržnicu u dijelu Dalmatinove ulice gdje se nalazi Robna kuća. Početna cijena ovog poslovnog prostora na natječaju bila je 20,3 tisuća kuna, odnosno sto kuna po kvadratu, a licitacijom je cijena stigla do 197,03 kuna po četvornom metru i to za obavljanje trgovinske i ugostiteljske djelatnosti. Kristaj je prilikom licitacije, na kojoj zainteresirani podižu cijenu za deset posto početne cijene, dvaput podizao zakupninu, a kada je to učinio treći put konkurenti su odustali.

Na naše pitanje hoće li ovaj visoki najam uspjeti pokriti iz troškova poslovanja pekare koja je u prostoru otvorena Kristaj Vilson naveo je kako poslovanje ne bi komentirao. Isti je investitor kupio lani i poslovni prostor u Flacijusovoj ulici, koji je godinama zjapio prazan. U prizemlje zgrade u kojoj se nekada nalazio poslovni prostor TrgoAuta otvorit će idući tjedan pekaru-slastičarnicu te kafić.

Uz ovaj prostor zakupce su pronašli još osam poslovnih prostora i to u Sergijevaca 14, Maksimijanovoj 19, Smareglinoj 2, Flanatičkoj 33, Istarskoj 22 i 24, Jeretovoj 37, te Krležinoj 7, a najamnine se kreću od 600-tinjak kuna do oko šest tisuća kuna. (B. PETROVIĆ i G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter