Pula: Za parcele budućeg shopping malla 3 mil. eura

Gradsko zemljište na kojem će se graditi shopping mall (M. ANGELINI)
Gradsko zemljište na kojem će se graditi shopping mall (M. ANGELINI)

Zagrebački Dilutus, koji zastupa direktor i jedini osnivač Željko Marić, kupio je danas na javnoj licitaciji dvije ponajveće gradske građevinske čestice ukupne površine 19.720 četvornih metara podno Kaštanjera, i to za početnu cijenu (kao jedini zainteresirani kupac) od oko 22 milijuna kuna, odnosno gotovo tri milijuna eura. Riječ je o zemljištu koje se proteže između Santoriove ulice podno Bille i Pet Shop Centra.

Riječ je o dvama parcelama na kojima investitor namjerava izgraditi višeetažni shopping mall. Riječ je prvom takvom centru u Puli nakon neuspjelih projekata Pula gatea i CCS ulaganja u Šijani.

Inače, Dilutus će, barem po najavama u medijima, 1. svibnja u Crikvenici otvoriti shopping mall s dvije podzemne etaže parkinga, Konzumovim supermarketom te mnoštvom trgovina. Isto namjerava realizirati na zemljištu uz Puli, potvrđuje nam Marić.

Kupnji zemljišta podno Kaštanjera zeleno svjetlo još treba dati Gradsko vijeće, koje bi do kraja ovog mjeseca trebalo održati posljednju sjednicu u sadašnjem sazivu prije lokalnih izbora zakazanih za 19. svibnja. Ugovor o kupoprodaji, ako je Vijeće odobri, sklapa se osam dana od odluke Vijeća, a kupac u idućih 60 dana treba odjednom uplatiti dogovoreni iznos.

Nedavno usvojenim izmjenama i dopunama GUP-a te izradom UPU-a Istočne poslovne zone riješeni su prostorni planovi koji se tiču ovog područja pa su investitori iznova iskazali interes nakon što zemljište u dva navrata nije prodano.

Osim priljeva više od 20 milijuna kuna u gradsku blagajnu, otvaranje prvog ovakvog centra u Puli donijelo bi i nova radna mjesta, a i izgradnja ovakve građevine trebala bi pomoći građevinarima.

Valja podsjetiti da je gradnja shopping malla u Puli već nekoliko puta planirana, no do realizacije nijednom nije došlo. Na početku obilaznice tako zjapi gradilište Pula gatea, projekta koji stoji zbog sudskog spora bivših partnera, a projekt CCS ulaganja na prostoru Istrinih skladišta u Šijani zaustavila je, barem zasad, kriza i nedostatak financijskih sredstava. (piše G. ROJNIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter