Pula: Za mlade likovnjake prikupljeno 17.200 kuna

Aukcija slika u Multimedijalnom centru Luka
Aukcija slika u Multimedijalnom centru Luka

U prostorijama Multimedijalnog centra Luka održana je aukcija slika proizašlih iz radionice likovne radionice Udruge cerebralne paralize Istarske županije.

Pod vodstvom magistrice likovnih umjetnosti Martine Vojnić, likovna radionica za članove udruge djeluje već dvije godine. Svoj likovni izričaj, stoga članovi koji žele mogu dati jednom tjedno u prostorijama udruge, u Rojcu, a radionica se financira isključivo samostalno, dakle upravo putem ovakvih aukcija slika i sličnih aktivnosti.

Provode inicijative poput izrade i prodaje kalendara, radova na Božićnom sajmu i drugo, no značajan doprinos daju nesebični donatori bez kojih ne mogu opstati.

Aukcijom, koja je protekla u iznimno živoj atmosferi, za 15 izloženih radova donacijama pojedinaca i tvrtki prikupljeno je 17.200 kuna. Dobrodošlicu je svirkom na klavijaturama mnoštvu okupljenih poželio član udruge Kristijan Horvat.

Nakon pozdrava i uvodne riječi Lorene Lazarić - Stefanović, predsjednice ove Udruge koja okuplja pedesetak članova, svojim su originalnim nastupom iznenadili mladi breakeri iz druge AB original.

U svom prepoznatljivom, duhovitom stilu, okupljene su kroz aukciju vodili Ivan Pauletta, Mario Benčić i Alfredo Kocijančić. Ni ovog puta nisu izostali vrijedni volonteri uz koje je rad udruge znatno olakšan, a veselu završnicu u kojoj su brojni i zaplesali upriličila je prekrasnom pjevačkom izvedbom Leonarda Budija.

Podsjetimo da je udruga osnovana prije devet godina, s ciljem poboljšanja kvalitete života djeci s cerebralnom paralizom, i njihovim obiteljima tijekom slobodnog vremena, odnosno poslijepodne i za vikende, dakle kada nisu u nekom odgojno-obrazovnom programu vrtića ili škola. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter