Pula: Za Dan parkova priča o pet elemenata

U petak se obilježava Dan parkova (N. SOFTIĆ)
U petak se obilježava Dan parkova (N. SOFTIĆ)

U petak u 10 sati u Mornaričkom parku obilježit će se Dan parkova plesom, pjesmom, predstavom i izložbom dječjih radova djece privatnih pulskih vrtića. Dan parkova "Parkići i vrtići" organizira pulska Turistička zajednica, Grad Pula, Herculanea te pulski privatni vrtići.

- Budući da Mornarički park slavi 150. godišnjicu te da Grad Pula planira obnovu i uređenje, odlučili smo se uključiti i potaknuti djecu na kreativno, ekološko razmišljanje, rekla je predstavnica udruge ravnatelja privatnih vrtića Vlasta Jedinak, najavljujući niz zanimljivih dječjih radova te Birikininu predstavu "Priča o pet elemenata".

Direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj pozvala je sve građane, none i noniće, roditelje i djecu da dođu u Mornarički park i priključe se manifestaciji. Dodala je da će se suradnja s dječjim vrtićima nastaviti i nadalje te da će Mornaričkom parku, ali i ostalim pulskim parkovima vratiti nekadašnji sjaj.

Napomenula je da će se u slučaju kiše, manifestacija održati prvi idući sunčani radni dan. Manifestaciju je podržao i Grad Pula koji će prema riječima pomoćnice gradskog pročelnika za društvene djelatnosti Elene Puh Belci i nadalje podržavati programe dječjih vrtića te zadržati status "Grada prijatelja djece". (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter