Pula: Za 18 taksi dozvola stiglo 20 zahtjeva

(A. KANCELAR)
(A. KANCELAR)

Na natječaj za dodjelu 18 dozvola za obavljanje autotaksi prijevoza na području Pule pristiglo je 16 zahtjeva. To, doduše, ne znači da nema interesa za taksi dozvole jer u omotnicama, koje su predavane gradskoj upravi zapečaćene, moguće je da se nalazi više zahtjeva pojedinog autotaksi prijevoznika.

Takvo razmišljanje, pojašnjava nam pročelnik Damir Prhat, proizlazi iz najava određenih taksista koji su planirali predati zahtjev za dvije-tri dozvole s natječaja. Točan broj zahtjeva za dozvole saznat će se ovog tjedna kada gradsko povjerenstvo otvori omotnice i analizira pristigle zahtjeve i priloženu dokumentaciju te dodijeli dozvole.

Na javnom natječaju, nakon što je Grad stekao višak dozvola zbog odustajanja od ove djelatnosti pojedinih taksista te odustajanjem od pulskog pogona Taxija Cammeo, nudi se 18 dozvola za taksiranje u Puli, a prema broju stanovnika, mogućnost za obavljanjem autotaksi prijevoza u Puli mogu dobiti 48 taksista. Osim prebivališta i sjedišta u Puli budući taksist treba imati položeni gradski ispit te formiran cjenik s uslugama autotaksi prijevoza.

Prema odluci Grada, najviša moguća cijena za početak vožnje iznosi 15 kuna, svaki kilometar vožnje maksimalno košta sedam kuna, a cijena čekanja po satu maksimalno može iznositi 50 kuna. Noćna vožnja može se naplaćivati maksimalno 20 posto više od formirane dnevne cijene, dok je maksimalna cijena prijevoza prtljage po komadu pet kuna. Naravno, taksisti mogu nuditi i niže cijene usluge.

Za 18 taksi dozvola 20 zahtjeva

Nakon otvaranja pristiglih ponuda za ishođenje dozvola za obavljanje autotaksi prijevoza utvrđeno je da je za dodjelu 18 dozvola pristiglo 20 zahtjeva. Povjerenstvo će nakon analize dokumentacije odlučiti kome će dodijeliti dozvole, a za njih konkuriraju društva Lei, Pametno putovanje, Leposha, obrti Libra, Japa, Tićo, Transporti Mario, Taxi Hodak, Brunić, Istraction, Bobo i Manuel, odnosno obrt City car Taxi Pula i Taxi Mofardin za dva vozila te obrt Erica za tri vozila.

Ukupno se za obavljanje autotaksi prijevoza na području Pule izdaje 48 dozvola, a godišnja naknada iznosi 1.500 kuna. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter