Pula: Vozio caddy s nepripadajućim tablicama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja službenih isprava odnosno koristio na vozilu nepripadajuće tablice policijski službenici pulske prometne policije proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom iz Vodnjana.

Policijski službenici nad mladićem su 11. veljače, nešto prije ponoći, na šumskom putu kod Galižane, primijenili sredstva prisile jer se oglušio na zapovijedi policijskih službenika te pokušao pobjeći. Naime, 24-godišnjak je zatečen kako upravlja teretnim automobilom VW caddy, na kojem su se nalazile nepripadajuće registracijske oznake. Također je utvrđeno da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 0,64 promila te da kod sebe nema vozačku dozvolu.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo policija će protiv 24-godišnjaka podnijeti kaznenu prijavu u redovnom postupku, dok se radi počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter