Pula: Voda skuplja za kunu po kubiku

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Od 1. siječnja iduće godine na snagu stupa Uredba Vlade Republike Hrvatske i to o izmjenama i dopunama dviju uredbi, o visini naknade za korištenje voda i visini naknade za zaštitu voda. Razlog je to zbog kojeg će uza sve ostale i pulski Vodovod morati korigirati neke stavke u svom obračunu, a bit će prikazane u računu za vodu.

- I mi smo dužni korigirati naknade za korištenje voda i zaštitu voda ukupno za kunu po kubnom metru potrošene vode. Riječ je o stavkama 02 i 04 našeg cjenika, rekao nam je direktor Vodovoda Dean Starčić i napomenuo da su to za Vodovod prolazne stavke jer ta sredstva prikupljaju za Hrvatske vode i dakle ne predstavljaju prihod Vodovoda.

Uvidom u cjenik izdvajamo da su korisnici vodnih usluga koji imaju kanalizacijski sustav dosad naknadu za korištenje voda (stavka 02) plaćali 0,80 kune po kubnom metru, dok je naknada za zaštitu voda (stavka 04) bila kunu po kubiku. Oni koji nemaju kanalizaciju plaćali su 0,80 kuna po kubiku za korištenje voda, a 0,90 kuna po kubiku za zaštitu voda.

Ukupan varijabilni dio cijene vodne usluge s javnim davanjima za stambene prostore tako je dosad iznosio 12,03 kune. Za poslovni prostor je iznosio 18,39 kuna. Sada će ti iznosi biti za kunu skuplji po kubiku. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter