Pula: Voda mutna i u Maksimijanovoj

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Nakon teksta o nepitkoj vodi u Dolinki u redakciju su nas nazvali stanovnici Maksimijanove ulice rekavši da i njima iz špina već nekoliko dana izlazi mutna voda.

- Nazvali smo Vodovod i rekli su nam da je voda sanitarno ispravna, ali doista ne znam tko bi je takvu mutnu pio, navodi nam jedna od stanarki Maksimijanove.

Stoga smo za pojašnjenje upitali direktora pulskog Vodovoda Deana Starčića. Kako nam je odgovorio, zbog hitnih i neodgodivih radova u cilju otklanjanja kvara u trafostanici postrojenja Rakonek, u ponedjeljak, 22. srpnja, morao je biti preusmjeren tok vode za opskrbu u distributivnom sustavu Pula.

"Uslijed preusmjeravanja toka došlo je do blagog podizanja mutnoće vode, no opsežnim smo ispitivanjima utvrdili da je ona u potpunosti zdravstveno ispravna i neškodljiva za potrošače. Nakon putem medija poslane obavijesti o mogućem blagom zamućenju vode, isprali smo cjevovode na području Velog Vrha, Centra, Šijane, Šišana i Ližnjana. Ispitivanja vode provedena su na 31 kontrolnoj točki vodovoda, a fizikalno-kemijski i mikrobiološki rezultati su pokazali da je riječ o neškodljivom zamućenju te da je očuvana kvaliteta i zdravstvena sigurnost vode", pojašnjava direktor Starčić.

S obzirom da su mjere saniranja nastale mutnoće u vodoopskrbi još u tijeku i moguće je da se blago zamućenje pojavljuje na krajevima mreže (slijepim ograncima), iz Vodovoda mole građane da eventualno zamućenje jave njihovom dispečerskom centru. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter