Pula: Voda ispravna za piće

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Direktora pulskog Vodovoda Deana Starčića upitali smo je li velika količina vode koja je pala u Puli, pritom oprala prometnice, vrtove i podrume, ali i digla sadržaj septičkih jama i fekalne odvodne utjecala na kvalitetu vode za piće.

Zanimalo nas je jesu li vodu dodatno testirali, te jesu li uočena zamućenja ili čak zagađenja. No, prema odgovoru kojeg smo dobili "ispitivana je zdravstvena ispravnost vode za ljudsku potrošnju i to već u ponedjeljak, a poveo ih je Laboratorijsko-tehnološki odjel pulskog Vodovoda, zajedno sa službenim laboratorijem Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije". Uzorci vode uzeti su na području grada Pule i okolnih naselja iz 12 kontrolnih mjesta prema redovnom monitoringu.

"Dosadašnji rezultati ispitivanja, nakon 24 sata, dokazuju zdravstvenu ispravnost vode za ljudsku potrošnju. Također i prvi rezultati ispitivanja uzoraka vode uzetih u utorak od internog laboratorija potvrđuju ispravnost kvalitete u vodoopskrbi", kaže se u odgovoru kojeg smo dobili iz Vodovoda, a pritom ističu i da on samih potrošača nisu primili primjedbe na kvalitetu vode ili na pojavu zamućenja. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter