Pula: Više od 600 sudionika Susreta prijateljstva

Štandovi članova udruga (M. MIJOŠEK)
Štandovi članova udruga (M. MIJOŠEK)

Više od 600 sudionika iz cijele Istre i Hrvatske, ali i gosti iz Slovenije, okupili su se danas u domu Domu hrvatskih branitelja na 13. susretima prijateljstva. Riječ je o susretu osoba s intelektualnim poteškoćama koju organizira Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije uz potporu brojnih pokrovitelja i sponzora.

Pozdravom dobrodošlice skup je otvorio predsjednik udruge Gvido Radolović rekavši da se tradicionalni susreti održavaju jednom godišnje, no prijateljstvo i suradnja među srodnim udrugama traje tijekom cijele godine.

- Suradnjom, dogovorima i druženjem dolazimo do sve boljih rezultata i na ovakvoj bi bazi trebala zapravo funkcionirati cijela društvena zajednica, rekao je Radolović i zahvalio se sponzorima, donatorima i volonterima koji su pomogli u realizaciji susreta.

Cilj je ovih susreta, kako je naveo, integracija osoba s intelektualnim poteškoćama, njihovo uključivanje u širu društvenu zajednicu te druženje s djecom iz vrtića i škola. U ime grada domaćina, skupu se obratila zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh-Belci rekavši da su ovi susreti rezultat cjelogodišnjeg rada, dok je župan Valter Flego naglasio da mu je drago da se danas nalazi ovdje jer se u dvorani osjeća puno pozitivne energije.

- Danas, u svijetu užurbanog tempa, ponekad zaboravljamo na prioritete, a to su obitelj, djeca i pomoć najpotrebitijima, stoga hvala svima koji dio sebe i svoga vremena poklanjanju upravo ovim temeljnim stvarima, naglasio je Flego.

U prigodnom programu nastupila su, pjevanjem, recitacijama i igrokazima, djeca iz pulskih i istarskih vrtića i osnovnih škola, brojne udruge koje se bave osobama s poteškoćama, Škola za odgoj i obrazovanje, dok su kao volonteri na susretu pomagali učenici Medicinske škole Pula. Na štandovima su članovi udruga pokazali i čime se bave u slobodno vrijeme, na radno-terapijskim radionicama. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter