Pula: Vijeće danas potvrđuje izgradnju manjeg bazena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća glavna točka dnevnog reda biti će usvajanje suglasnosti za dugoročno zaduživanje trgovačkog društva Pula sport d.o.o. do iznosa od 45 milijuna kuna za izgradnju gradskog bazena vaterpolskih dimenzija 34x25 metara, uz manji bazen te bazen za bebe. Bazenom, za koji će se dignuti kredit na 15 godina, upravljat će javno poduzeće Pula Sport d.o.o.

Kao što se i očekivalo nakon tematske sjednice Gradskog vijeća u petak, gdje je gradska vlast i vladajuća IDS-ova koalicija zastupala stav da proračun iz kojeg će se financirati gradnja može podnijeti samo bazen vaterpolskih dimenzija, a oporba tražila izgradnju olimpijskog bazena, na današnjoj sjednici Vijeća potvrdit će se da Pula kreće u izgradnju bazena 34x25 metara na lokaciji SRC Uljanik-Veruda.

Tematska sjednica već je u uvodu je tkrila da nema zajedništva u Koordinaciji udruga i klubova koju je Grad osnovao u pripremi projekta izgradnje bazena. Odmah se dalo naslutiti što će gradska uprava danas predložiti Vijeću. (G. ROJNIĆ)

TRIBINA "PULA ODLUČUJE: KAKAV BAZEN TREBAMO?"

Orlić: Grad nam od početka maže oči

U organizaciji udruge Zelena Istra u subotu je u prostorima Dnevnog boravka društvenog centra Rojc održana tribina pod nazivom "Pula odlučuje -kakva bazen trebamo?".

Aktivist grupe "Trebamo olimpijski bazen u Puli" Oliver Orlić iznio je cijelu kronologiju i komunikaciju građana s predstavnicima Grada vezanim uz gradnju olimpijskog bazena, dodajući da je sada jasno da su im cijelo vrijeme mazali oči i od početka nisu ni mislili graditi olimpijski bazen.

- Dok se s nama razgovaralo, govorilo se o bazenu na Valkanama, a preko novina smo saznali da je lokacija premještena na Verudu. Od samog početka sve informacije dobivali smo isključivo putem medija, a niti jedna studija Urbisa nije odgovarala našim zahtjevima, kazao je Orlić.

Na tribini se otvorilo pitanje zbog čega se Istarska županija nije uključila u sufinanciranje i podržala gradnju olimpijskog bazena od kojeg bi koristi imali i svi stanovnici Istre te zašto Grad nije razmišljao o modelu javno-privatnog partnerstva.

Govorila je i kineziologinja Aida Šehić koja je se u svom magistarskom radu bavila isplativosti bazena u Puli. I ona je u par navrata konstatirala kako nigdje u svijetu bazeni nisu problem, osim u Puli. Istaknula je da građani još uvijek ne znaju kada će moći na plivanje i po koji cijeni, upozorivši da se cijelo vrijeme govori samo o troškovima ali ne i o prihodima

Iako su na tribinu bili pozvani predstavnici Grada Pule, ipak se nisu pojavili. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter