Pula: Vibracijske trake za Ulicu Veruda

Sudar dvaju vozila na raskrižju Krležine i Ulice Veruda (M. KOŠTA/arhiva)
Sudar dvaju vozila na raskrižju Krležine i Ulice Veruda (M. KOŠTA/arhiva)

Trebala se valjda dogoditi još jedna teška prometna nesreća, trebali su stradati nevini otac i sin u pol bijela dana na pješačkom prijelazu pa da se u Gradu Puli i policiji konačno netko pokrene i prepozna koliko je Ulica Veruda opasna za pješake.

Damir Prhat, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu rekao je da će Grad poduzeti mjere da se uspori promet na tom području. "Teško je u ovom trenutku reći što točno, ali evidentno je da moramo drastičnim koracima usporiti promet jer ovakva situacija je neizdrživa." Iz PU istarske stigao nam je odgovor da će i oni krenuti u akciju.

- Već danas je ostvaren kontakt s predstavnikom gradskog Odsjeka za promet, s kojim je dogovoreno da se postave vibracijske trake na kolnik Ulice Veruda koje bi upozoravale vozače da smanje brzinu kretanja vozila kod približavanja obilježenom pješačkom prijelazu s Krležinom ulicom.

Dok se ne riješe daljnje prikladne mjere sigurnosti za tu lokaciju, policija će pojačati nadzor prometa svih sudionika koji prometuju Ulicom Veruda, odgovorila nam je Suzana Sokač iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU istarske.

Dijete, stradalo zajedno s ocem u srijedu oko 14 sati u Ulici Veruda na pješačkom prijelazu gdje je na njih naletjelo vozilo za čijim se upravljačem nalazio 60-godišnji talijanski državljanin, u nesreći je zadobilo teške ozljede glave i nalazi se u stanju opasnom za život na odjelu neurologije riječkog KBC-a na Sušaku. Otac je i dalje na liječenju u pulskoj bolnici, zadobio je teške ozljede, ali život mu nije ugrožen, veli glasnogovornik Opće bolnice Goran Paić.

Otac i sin nastradali su na jednoj od najopasnijih gradskih prometnica. Opasna je jer je dugačka, brza, četverotračna i ispresijecana s nekoliko raskrižja i brojnim pješačkim prijelazima.

Da je to vrlo opasna prometnica potvrđuju i podaci iz naše arhive u kojoj pronalazimo cijeli niz nesreća. (S. BODLAJ IVAŠIĆ, G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter