Pula: Viaduktu posao od 55,7 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacki Viadukt d.d., Gradevinarstvo i proizvodnja Krk d.d. te varaždinska GK grupa prihvaceni su kao najpovoljniji ponuditelji na natjecaju za gradnju obalnog kolektora kanalizacijskog sustava duž rive.

Zajednica ponuditelja radova, ciji je nositelj Viadukt, na medunarodnom natjecaju koji su raspisale Hrvatske vode, a koji je odobrila Svjetska banka, izgradnju na pulskoj rivi, koja ce trajati 17 mjeseci, odradit ce za 55,7 milijuna kuna (s PDV-om), a odabir izvodaca radova vec je objavljen u službenom oglasniku DG market Ujedinjenih naroda, kao i u Narodnim novinama.

Iznos ukljucuje radove na obje dionice - Flaciusova (od zgrade Uprave Uljanika do semafora na bulevaru) i riva (od zgrade Lucke kapetanije do porte za Uljanikov otok).

Ugovorom koji ce biti potpisan iducih dana bit ce obuhvacena izgradnja fekalnih i oborinskih gravitacijskih cjevovoda u Flaciusovoj ulici i na rivi. Kako nam je rekao Srdan Dumanic, glavni inženjer Hrvatskih voda u projektu Jadran II, postupak potpisivanja ugovora vec je zapocet (ocitovanja ukljucenih strana na prijedlog ugovora).

Uslijedit ce definiranje dinamike i plana radova, a neslužbeno saznajemo da je odabrana zajednica ponuditelja za nedavnog boravka u Puli analizirala teren i vec izradila prijedlog plana radova.

Prema dosadašnjim najavama, radovi ce se izvoditi u dvije smjene, a Grad inzistira da se prvo odrade radovi u središnjem dijelu Flaciusove te na dionici od zgrade Lucke kapetanije do semafora na rivi.

Intencija je da se ti dijelovi dionica što prije dovrše i puste u promet s obzirom na to da bi tada bila dostupna oba parkirališta u starom gradu, kod Zavoda za zapošljavanje i na Forumu, što je važno za promet dostavnih vozila. (G. ROJNIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD PETKA 3. VELJACE.


Podijeli: Facebook Twiter