Pula: Velik broj natjecatelja u breakdance "borbama"


U sklopu ovogodišnje Seasplash platforme u ponedjeljak navečer održano je drugo po redu breakdance i hip-hop natjecanje u organizaciji Seasplash platforme i AB Original Crewa. Natjecanje je održano u Sportskom centru Pattinaggio. Prijavilo se čak 60 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Italije, koji su se natjecali u pet kategorija i to breakdance u kategoriji do 12 godina, potom od 12 do 16 godina te stariji od 16 godina, u kategoriji Crew vs Crew (skupina protiv skupine - pet članova po ekipi bez obzira na godine) te u kategoriji hip-hop borbe jedan na jedan, također bez obzira na godine.

Prvo mjesto u kategoriji breakdance do 12 godina osvojila je Mini Bela iz Zagreba, od 12 do 16 godina Paulinjo iz Zagreba, a u kategoriji starijih od 16 godina Luke iz Italije. Najbolja skupina bili su "Pavo i apostoli" iz Zagreba, a u hip-hopu najbolji je bio Anis iz BiH.

Ovogodišnje natjecanje sudili su Tomy iz slovenskog kluba "Go breakers" iz Nove Gorice, Mali Dinek iz Hrvatske te dugogodišnji breaker Sinfy iz Hrvatske. Kategoriju Hip-Hop sudili su Ginger iz Pule, Davor Worda Čiković (HR) i Ante Tuna Glušević (HR). Sva je natjecanja pratio vrsni DJ Tzek.

- Potrudili smo se da organizacija bude vrhunska i već sada su nam natjecatelji najavili dolazak i dogodine, što nas čini posebno ponosnim. A sve je proteklo u redu, sama natjecanja bila su premoćna i prejaka, pa nam je žao da nije došlo više publike jer bi doista uživali, rekao nam je nakon natjecanja predsjednik AB Originala i organizator ovog događaja Milisav Katrašnik. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter