Pula: Večer talentiranih harmonikaša

Ivan Peruško (D. ŠTIFANIĆ)
Ivan Peruško (D. ŠTIFANIĆ)

Vrijedni i višestruko nagrađivani učenici harmonikaškog odjela pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova priredili su cjelovečernji koncert u pulskoj katedrali Uznesenja Marijina. Uz njih su nastupili i gosti, učenici glazbenih škola iz Labina i Poreča te kolege iz pulske glazbene škole koji sviraju druge instrumente.

Glazbeni je repertoar bio vrlo zahtjevan i osmišljen tako da pokaže najbolje od onoga što harmonika kao glazbeni instrument može pružiti, ali i što sve ovi višestruko nagrađivani izvođači mogu pokazati.

Predstavili su se Ivan Peruško, Emanuel Knapić, Chiara Moscarda, Dino Krizmanić, Alex Martić, Mateo Bernobić, Roberto Diminić, Diego Vitasović, Noel Dožić, Ivan Žufić i Lino Brozić, koji je bio solist uz Harmonikaški orkestar Srednje glazbene škole. Lino inače sudjeluje i u predstavama Teatra Naranča.

Uz njih nastupili su harmonikašica Adriana Miletić i klarinetist Toni Kranjac iz Osnovne glazbene škole Matka Brajše Rašana iz Labina te Denis Šehić iz porečke glazbene škole.

Nastupila je i orguljašica Elena Roce, koja se predstavila i kao sopranistica zajedno s Patrikom Andrejom, baritonom u sugestivnom duetu iz Mozartove opere "Čarobna frula".

Učenike su pripremili profesori Eduard Kancelar, Marijan Kopčić, Orhida Antunović, Karmen Brajuha, Tatjana Lajić, Paolo Peruško, Volodimir Balyk i Cvetan Pelčić.

Brojni od tih učenika nagrađeni su i na međunarodnim susretima harmonikaša u Puli u travnju te na 4. hrvatskom natjecanju za harmoniku u Daruvaru u svibnju, nastavljajući tako izvrsne rezultate koje pulski učenici harmonike već godinama postižu. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter