Pula: Vatrogasci punih ruku posla

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od ranog jutra, tocnije od 7.40 do 16.10 sati, vatrogasci pulske Javne vatrogasne postrojbe imali su pune ruke posla. U 7.40 sati pozvani su u intervenciju zbog prometne nesrece na cesti Loborika - Marcana gdje je 44-godišnja Osjecanka na kolniku pokrivenom snijegom zbog neprilagodene brzine, ali moguce i uz "pomoc" jakog bocnog vjetra, sletjela renaultom s ceste i zabila se u metalni nosac prometnog znaka te u stablo. Na srecu, prošla je bez ozljeda.

Vec u 9 sati vatrogascima je stigao poziv u intervenciju zbog nesrece na istoj cesti, ali ovoga puta u blizini Horse centra Loborika. Ondje je 34-godišnja B. Š. iz Marcane vozeci se peugeotom zbog neprilagodene brzine izletjela s kolnika i udarila u stablo. Vozacica je prošla bez ozljeda, ali se stablo srušilo te su ga vatrogasci ispilili i u roku od 45 minuta uklonili s kolnika.

Druga ekipa pulskih vatrogasaca za to je vrijeme ugasila požar na dimnjaku jedne kuce u Lussijevoj ulici, a zbog istog je problema od 12 do 13 sati pomoc vatrogasaca bila potrebna i u Vodnjanskoj.

Oko 12.45 sati buknula je i vatra kod Pinezica gdje je izgorjelo tisucu kvadrata trave i niskog raslinja. Oko 14.30 dva vatrogasna vozila upucena su na požarište na Monumentima gdje je u jednom napuštenom objektu izgorjelo smece.

Vatra je u potpunosti ugašena oko 15.30 sati, a u novu intervenciju pulski su vatrogasci pozvani u 16.10 sati i to u Kolodvorsku ulicu gdje se u jednom stanu osjetio jak miris plina. No kako su nam nedugo nakon toga rekli iz JVP-a Pula, dojava o mogucem curenju plina pokazala se neutemeljenom. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter